A2 Ανδρών: Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος! Ποιοι και πόσοι προβιβάζονται και υποβιβάζονται

Άρθρο με το οποίο αναφέρει τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών ανάρτησε το volleynews.gr και το οποίο ενδιαφέρει τις τρεις Θρακιώτικες ομάδες, τον Ερμογένη Ξάνθης, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο Σουφλίου.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

Α2 ΑΝΔΡΩΝ Α’ ΚΑΙ Β’ ΖΩΝΗ

Α’ ΦΑΣΗ

Οι ομάδες της Α’ Ζώνης χωρίστηκαν σε δύο ομίλους (Α’ όμιλος: Α.Ο. Αστέρας Νίκαιας, Σ.Φ.Π. Χανίων, Α.Ο. Νέοι Βύρωνος, Α.Ε. Αρμενίων, Γ.Ε. Ηρακλείου, Γ.Σ. Πετρούπολης και Β’ όμιλος: Σ.Φ.Α.Μ. Φοίβος, Α.Ο. Φλοίσβος Π. Φαλήρου, Άρατος 1893 Α.Ο. Κιάτου, Α.Σ. Κόροιβος, Α.Ε.Π. Ολυμπιάς. Α.Σ. Άθληση) και σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (10 αγωνιστικές συνολικά).

Το ίδιο ισχύει και για την Β΄Ζώνη (Α’ όμιλος: Π.Α.Σ. Ίκαρος Έδεσσας, Ένωση Τούμπας, Α.Π.Σ. Φθία, Ο.Π.Α.Θ. Περσέας, Χ.Α.Ν.Θ., Γ.Σ. Πανηπειρωτικός Ιωαννίων και Β’ όμιλος: Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου, Α.Ε.Ν. Πανοράματος, Α.Σ. Μακεδονικός, Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Α.Σ. Ερμογένης Ξάνθης, Α.Σ. Ελπίς)

Β’ ΦΑΣΗ – ΑΝΟΔΟΣ

Γ’ Όμιλος (θέσεις 1-4): Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους της Α’ και Β’ Ζώνης τις θέσεις (Α/1, Α/2, Β/1, Β/2) και θα γίνει πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, χωρίς να μετρούν τα αποτελέσματα και οι βαθμοί της Α’ φάσης.

Στη Pre League Ανδρών θα ανέλθει η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στον Γ’ όμιλο της Β’ φάσης από την Α’ και Β’ Ζώνη.

Β’ ΦΑΣΗ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Δ’ Όμιλος (θέσεις 5-12): Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους της Α’ και B’ Ζώνης τις θέσεις (Α/3, Α/4, Α/5, Α/6, Β/3, Β/4, Β/5, Β/6). Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, όπου οι ομάδες που στην Α’ Φάση ήταν στον ίδιο όμιλο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους της Α’ Φάσης και ΔΕΝ θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους.

Υποβιβασμός στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών

1) σε περίπτωση που από την Pre League Ανδρών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Α’ Ζώνη (ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, Ζ’ Περιφέρεια) στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών θα υποβιβαστούν:

α) από την Α’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ Α’ Ζώνης) του πρωταθλήματος.

β) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ’ Β’ ζώνης) του πρωταθλήματος.

2) σε περίπτωση που από την Pre League Ανδρών υποβιβαστεί μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην Α’ Ζώνη (ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, Ζ’ Περιφέρεια) και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην Β’ Ζώνη (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας, ΕΣΠΕ Μακεδονίας), στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών θα υποβιβαστούν:

α) από την Α’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ’ Α’ Ζώνης) του πρωταθλήματος.

β) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ’ Β’ Ζώνης) του πρωταθλήματος.

3) σε περίπτωση που από την PreLeagueΑνδρών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Β’ Ζώνη (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας, ΕΣΠΕ Μακεδονίας), στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών θα υποβιβαστούν:

α) από την Α’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ’ Α’ Ζώνης) του πρωταθλήματος.

β) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ’ Β’ Ζώνης) του πρωταθλήματος.