Γ’ Εθνική: Δεν δηλώθηκαν Εθνικός Σιδηροκάστρου και Δόξα Καμήλας, κανονικά οι έξι της Θράκης!

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, ο Εθνικός Σιδηροκάστρου και η Δόξα Κάτω Καμήλας δεν δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Η τελευταία ημέρα για τη δήλωση συμμετοχής στη Γ’ Εθνική ήταν η Παρασκευή (31/7) και ανάμεσα στα σωματεία που δεν έκαναν χρήση αυτού του δικαιώματος ήταν η Δόξα Κάτω Καμήλας, που πέρυσι κατέλαβε την 7η θέση στη βαθμολογία του 1ου ομίλου της Γ εθνικής εξασφαλίζοντας την παραμονή της και ο πρωταθλητής της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών, Εθνικός Σιδηροκάστρου. Έτσι μετά και την άνοδο του Πανσερραϊκού στη Football League, το Σερραϊκό ποδόσφαιρο μένει με μια ομάδα, τον Απόλλωνα Παραλιμνίου στη Γ Εθνική.

Αντιθέτως, κανονικά δηλώθηκαν οι έξι εκπρόσωποι της Θράκης, δηλαδή οι Αλεξανδρούπολη και ΑΕ Διδυμοτείχου από τον Έβρο, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου από τη Ροδόπη και Αρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης και Αναγέννηση Θαλασσιάς από την Ξάνθη. Άλλες εκπλήξεις δεν είχαμε στον 1ο Όμιλο αλλά εφόσον δεν υπάρξουν αντικαταστάσεις, δεν αποκλείεται να δουμε στον όμιλο και άλλες ομάδες από Θεσσαλονίκη ή Χαλκιδική προκειμένου να υπάρχει ικανός αριθμός ομάδων και να είναι ισομερισμένος με τους υπόλοιπους.

Οι ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή μπορούν να αντικατασταθούν από ομάδες της οικείας Ένωσης. Συγκεκριμένα, οι δευτεραθλητές των Ενώσεων θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έως το μεσημέρι της Τρίτης (4/8) και οι τρίτες κατά σειρά ομάδες στη βαθμολογία έως το μεσημέρι της Παρασκευής (7/8).

Η δευτεραθλήτρια της ΕΠΣ Σερρών ΑΕ Χρυσού με έγγραφο της ενημέρωσε την Ένωση ότι δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική ενώ η «Σέρρες 1800» (που ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα) έχει χρονικό περιθώριο μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου να απαντήσει αν θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.

Αφού γίνουν όλα τα παραπάνω η Επιτροπή Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ θα προβεί στον καταρτισμό των ομίλων, με τις ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ η σέντρα του νέου πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου. Οπως γίνεται αντιληπτό, με μείον δύο ομάδες είναι εξαιρετικά πιθανό πάντως να προστεθούν ομάδες και πέραν των νομών της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, των Σερρών και του Κιλκίς.