Επώνυμη καταγγελία για συμμετοχή σε εκλογές ομοσπονδίας σωματείων – «μαϊμού» με έδρα την Θράκη (+doc)

Μορφή χιονοστιβάδας εν μέσω θέρους λαμβάνουν οι εξελίξεις στο χώρο της Πάλης μετά την πρόσφατη απόφαση καθαίρεσης του ΔΣ της Ομοσπονδίας με διαπιστωτική πράξη της ΓΓΑ, που είχε ως αποτέλεσμα αρχικά τον διορισμό διοίκησης Πρβτοδικείου και στη συνέχεια την διεξαγωγή νέων εκλογών μέσα στον Ιούλιο και την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Ως γνωστόν η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της διαπίστωσης από την ΓΓΑ ότι στις εκλογές της Ομοσπονδίας Πάλης συμμετείχαν μη αναγνωρισμένα σωματεία και τα παλιότερα ρεπορτάζ του ThrakiSportS είχαν οδηγήσει σε ορισμένα ερωτηματικά σε σχέση με ορισμένα σωματεία της Θράκης που εφέροντο να συμμετέχουν σε αυτές ενώ δεν είχαν γνωστη δραστηριότητα.

Πλέον υπάρχει και επώνυμη καταγγελία από τον Ξανθιώτη και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠ Παντελή Αθανασίου. Μιλώντας στο piperata.gr και τον δημοσιογράφο Πάρι Κιουρτζίδη, υποστήριξε ότι «ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος είναι αυτός που συμπεριέλαβε στη λίστα με τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου τον «Αθλητικό Σύλλογο Φίλαθλοι Ξάνθης», τον οποίο έχει διαλύσει ο ίδιος ως νόμιμος εκπρόσωπος από τον Φεβρουάριο του 2020».

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Παντελής Αθανασίου παραδέχεται ότι είχε έρθει σε συμφωνία με τον κ. Θάνο την περίοδο 2017 – 18, παραδίδοντας του τόσο τα βιβλία και τη σφραγίδα του σωματείου «Φίλαθλοι Ξάνθης» όσο και του σωματείου «Ολυμπιάδα 2004», εκείνος να τα «έφτιαχνε» ούτως ώστε να αποκτούσαν δικαίωμα ψήφου, με την προϋπόθεση ότι λίγους μήνες αργότερα θα τα «μεταβίβαζε» σε «δικούς του ανθρώπους». Δηλαδή, ο κ. Θάνος θα τοποθετούσε «μπροστινούς» σε αυτά τα δύο σωματεία, ενώ στην πραγματικότητα θα τα διοικούσε ο ίδιος. 

Όμως, επειδή περνούσαν οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια, ο Παντελής Αθανασίου άρχισε να φοβάται ότι θα μπλέξει, όπως έμπλεξε και σε υποθέσεις άλλες εξαιτίας του (έτσι υποστηρίζει στη συνέντευξη-καταγγελία του), καθώς δεν ολοκληρωνόταν η συμφωνία τους, αλλά ούτε ο Κώστας Θάνος του επέστρεφε τα βιβλία των σωματείων και τις σφραγίδες τους! 

«Να φανταστείτε το 2018 ενώ αγωνίσθηκε μόνο ένας αθλητής των Φιλάθλων Ξάνθης, η ομοσπονδία Πάλης εμφάνισε ότι αγωνίσθηκαν 10 αθλητές σε 10 κατηγορίες! Το δε 2019 ενώ δεν αγωνίσθηκε κανένας αληθινός αθλητής του συλλόγου μου, η ΕΛΟΠ εμφάνισε ότι αγωνίσθηκαν και πάλι 10 αθλητές σε 10 κατηγορίες. Έτσι, κατάφερε και συμπεριέλαβε τους Φιλάθλους Ξάνθης στη λίστα των σωματείων που έχουν δικαίωμα τώρα να ψηφίσουν για την εκλογή νέου ΔΣ. Όμως του είχα πει, φέρε πίσω τα βιβλία αλλιώς θα πάω στο πρωτοδικείο και θα διαλύσω το σωματείο. Κάτι που έκανα τον Φεβρουάριο του 2020», δηλώνει χαρακτηριστικά αυτολεξεί ο Παντελής Αθανασίου, ο οποίος προσθέτει ότι έχει πλέον διαλύσει στο πρωτοδικείο και την «Ολυμπιάδα 2004». 

Σε ερώτηση με ποια ιδιότητα ο κ. Θάνος έκανε αυτές τις συμφωνίες και πως μπορούσε να επιβάλλει το τι ήθελε εκείνος στο ΔΣ της ΕΛΟΠ, ο Παντελής Αθανασίου απαντά με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο σε σχέση με τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο Δημήτρη Τραμπάκουλα και το ΔΣ που καθαιρέθηκε: «Ποιος Τραμπάκουλας; Ποιο διοικητικό συμβούλιο; Ό,τι ήθελε και ότι θέλει κάνει ο Θάνος. Αυτός είναι το αφεντικό. Ούτε μολύβι δεν μετακινεί κανείς εκεί μέσα στην Ομοσπονδία αν δεν το ξέρει ο Θάνος κι αν δεν έχει δώσει την έγκριση του. Αυτός ήταν και είναι στην πραγματικότητα ο πρόεδρος. Παραιτήθηκε λίγες ημέρες και καλά πριν την έκπτωση του, ξέροντας ότι θα καθαιρεθεί και έβαλε για πρόεδρο-μπροστινό τον Τραμπάκουλα. Μπροστινός του είναι αυτός. Όπως έκαναν τώρα και με τις εκλογές. Προκήρυξαν εκλογές ενώ ήξεραν ότι θα καθαιρεθούμε από τη ΓΓΑ. Αυτά όλα ο Θάνος τα σκέφτεται, κι αυτός δίνει τις εντολές. Οι άλλοι όλοι κάθονται προσοχή στον Θάνο»!    

Στο εύλογο ερώτημα περί το αν γνωρίζει κι άλλα σωματεία να είναι «σφραγίδες», δηλαδή σύλλογοι-«μαϊμού», με τα οποία ο κ. Θάνος έχει κάνει παρόμοιες συμφωνίες, με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο, το καθαιρεμένο μέλος του ΔΣ, Παντελής Αθανασίου, απαντά στο piperata: «Φυσικά! Κι άλλα είναι έτσι, σύλλογοι-«μαϊμού»! Αλλά εμένα με ένοιαζε τι έκανε με εμένα, με τους δικούς μου συλλόγους, κι ότι εγώ δεν ήθελα να μπλέξω». Και προσθέτει: «Κύριε Πάρι, τι να σας πω; Ξέρετε ότι υποτίθεται πως ήμουν μέλος του ΔΣ και ουδέποτε με κάλεσαν να πάω σε συνεδρίαση; Μερικές φορές με καλούσε τηλεφωνικά μόνο ο Θάνος και μου έλεγε έχουμε συμβούλιο, όμως, επειδή δεν είχε καμία τυπική αρμοδιότητα και θέση στο ΔΣ δεν το δεχόμουν αυτό που γινόταν. Με ποια αρμοδιότητα ήθελε να μου λέει τι θα έκανα; Δεν πήγαινα λοιπόν! Παρά μόνο του ζητούσα συνεχώς να μου φέρει τα βιβλία και τη σφραγίδα των σωματείων μου, κι αυτός με κορόιδευε και μου έλεγε περίμενε θα πάρουμε χρήματα από τη ΓΓΑ και θα αναπτύξουμε τους συλλόγους και διάφορα τέτοια για τα οποία δεν συμφωνούσα». 

Απαντώντας στο αν κλήθηκε να συμμετέχει στη συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου όπου πάρθηκε η απόφαση για το διορισμό προσωρινής διοίκησης και διεξαγωγής εκλογών, ο Παντελής Αθανασίου απαντά ότι δεν ειδοποίησαν σχεδόν κανέναν και διευκρινίζει: «Μόνοι τους 2-3 άνθρωποι τα μαγείρεψαν όλα αυτά. Όπως πάντα. Εγώ το έμαθα μετά, όταν δηλαδή έμαθα και την καθαίρεση του ΔΣ και τη δική μου, ενώ με απορία είδα ότι είχε το θράσος ο Θάνος να βάλει στη λίστα των εκλογών και τους Φιλάθλους Ξάνθης που έχουν διαλυθεί με απόφαση πρωτοδικείου»! 

Οπως υποστηρίζει ο δημοσιογραφος Πάρις Κιουρτζίδης, η συνέντευξη έγινε τηλεφωνικά και με τη σύμφωνη γνώμη του Παντελή Αθανασίου καταγράφηκε, οπότε υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο. «Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πει κι άλλα πολλά ακόμη. Η στήλη και ο υπογράφων θα επανέλθουν με τις υπόλοιπες άκρως ενδιαφέρουσες καταγγελίες. Οι αποκαλύψεις πλέον χρήζουν παρεμβάσεων εισαγγελέων και κάθε αρμόδιου ελεγκτικού μηχανισμού. Φυσικά, χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων και του κ. υφυπουργού Αθλητισμού και του ΓΓΑ», καταλήγει το ρεπορτάζ που συνοδεύεται και από το ακόλουθο έγγραφο…    

ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΞΑΝΘΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ