Super League: Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Γιώργου Αθανασιάδη μετά την πώληση Μπάρκα

Ο Βασίλης Μπάρκας υπογράφει στη Σέλτικ, στην κορυφαία πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ, η οποία με το τωρινό πλάνο θα στηριχθεί στο δίδυμο Τσιντώτα – Αθανασιάδη.

Μια σημαντική ευκαιρία δημιουργεί για τον 27χρονο πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Γιώργο Αθανασιάδη η πώληση του Βασίλη Μπάρκα στην Σέλτικ, καθώς όπως βγαίνει από το ρεπορτάζ η «Ένωση» δεν σκοπεύει μέχρι στιγμής να προχωρήσει σε κάποια μεταγραφική κίνηση στην θέση 1 ώστε να αντικαταστήσει έναν καθ’ ομολογίαν εξαιρετικό τερματοφύλακα.

Πιο συγκεκριμένα, βάση των τωρινών δεδομένων η ΑΕΚ θα στηριχθεί στους δύο αυτούς γκολκίπερ, κάτι το οποίο υπήρχε στο μυαλό των κιτρινόμαυρων όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο ήταν ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης του Μπάρκα το φετινό καλοκαίρι. Άλλωστε ο Αθανασιάδης είχε αποκτηθεί πέρυσι με αυτήν την προοπτική, προκειμένου να πλαισιώσει τον Τσιντώτα σε περίπτωση που ο Μπάρκας αποχωρούσε. Τελικά αυτό έγινε ένα χρόνο αργότερα.

Θυμίζουμε πως ο Αθανασιάδης αποτέλεσε βασικός τερματοφύλακας του Πανθρακικού, στον οποίο άνηκε από το 2012 έως και το 2016 (τις χρονιές δηλαδή που οι Θρακιώτες ήταν στην Super League) και υπερασπίστηκε συνολικά 62 φορές την εστία της ομάδας από την Κομοτηνή. Στον πάγκο μάλιστα άφηνε τον μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ, Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Στην καριέρα του, ο Θεσσαλονικείος πορτιέρο έχει αγωνιστεί σε Ηρακλή, Πανθρακικό, Αστέρα Τρίπολης και πλέον στην ΑΕΚ.