Μια 11άδα επαγγελματικά συμβόλαια με παίκτες της Κ19 και της Κ17 υπογράφει η Ξάνθη (+photos)

Σε κινήσεις θωράκισης της ομάδας, στην περίπτωση που χρειαστεί να παίξει μπαράζ, αλλά και αλλαγής φιλοσοφίας με έμφαση στους ντόπιους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες της, εφόσον φυσικά δεν αναστείλει την λειτουργία της, προχώρησε η ΠΑΕ Ξάνθη το πρωί της Πέμπτης.

Από νωρίς κλήθηκε μια ενδεκάδα παιδιών που ανήκουν στα τμήματα υποδομής, προκειμένου να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια και να αρχίσουν προπονήσεις με την επαγγελματική ομάδα. Οι παίκτες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συνοδεύονταν από τους γονείς τους, καθώς είναι ανήλικοι.

Τα συμβόλαια από την πλευρά της ΠΑΕ υπογράφει ο Άρης Πιαλόγλου, καθότι διευθύνων σύμβουλος. Οι περισσότεροι κατάγονται από την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή, ωστόσο πλέον θα ανήκουν πλέον (και) στο ρόστερ της μεγάλης ομάδας και εφόσον οριστεί μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό.

Αρκετοί εκτιμούν ότι η κίνηση υτή δείχνει ότι όχι απλά υπάρχει ζωή στα Πηγάδια αλλά ήδη σχεδιάζεται η επόμενη μέρα για την μετά Πανόπουλου εποχή, ότι δηλαδή «το μαγαζί δεν πρόκειται να κλείσει μετά τις 14 Αυγούστου». Άλλοι από την πλευρα τους επισημαίνουν ότι χωρίς έμπειρους παίκτες η ομάδα ακόμα και αν επιβιώσει οικονομικά, δύσκολα θα παραμείνει αγωνιστικά στην Super League.

Παρακάτω ορισμένοι από τους παίκτες που κλήθηκαν ή καλούνται να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια:

Νεκτάριος Κοτόπουλος (2002)
Δημήτρης Τσιπούρας (2002)
Γιώργος Μανίσογλου (2002)

Γιώργος Τσιλιγγίρης (2001)

Ηλίας Τσιτσεκίδης (2002)
Μπερκάντ Νιαζήφολγλου (2002)
Κώστας Ισαακίδης (2003)
Σιμάρ Χασάνογλου (2003)
Γιάννης Ιγνατιάδης (2003)
Κώστας Τσαγκαλίδης (2003)
Σταμάτης Καρανικόλας (2003)