ΕΠΣ Θράκης: Κανονικά ανάμεσα σε Σιδηροχώρι και Πανθρακικό το Σούπερ Καπ στη μνήμη Ντοσίδη

Κανονικά θα διεξαχθεί και φέτος το Σουπερ Καπ της στη μνήμη του Νίκου Ντοσίδη παρά το γεγονός ότι όπως η περσινή έτσι και φετινή διοργάνωση δείχνει να περνά από 40 κύματα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε κατακτήσει το νταμπλ η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, αλλά η ομάδα ουσιαστικά διαλύθηκε πριν την έναρξη της σεζόν. Μπροστά στον κίνδυνο να μην διεξαχθεί το Σουπερ Καπ, κλήθηκε να λάβει μέρος σε αυτό η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που είχε τερματίσει 2η στο πρωτάθλημα και ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο και η Ελπίδα Σαπών που ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα και είχε φτάσει στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Τελικά, παρά την παγκόσμια πρωτοτυπία να διεξαχθεί ένα Σουπερ Καπ ανάμεσα στις δυο ομάδες που δεν είχαν λάβει κανέναν τίτλο την προηγούμενη σεζόν, διεξήχθη ένας συγκλονιστικός αγώνας που αποτέλεσε διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Δεδομένου ότι ο αγώνας αυτός είναι στη μνήμη του Νίκου Ντοσίδη, απόφαση της διοίκησης της ΕΠΣ Θράκης είναι να διεξάγεται κανονικά. Ως γνωστόν έχει αποφασιστεί η ημερομηνία του να συμπίπτει με την πιο κοντινή διαθέσιμη στην ημερομηνία θανάτου του άτυχου νεαρού διαιτητή (22 Σεπτεμβρίου του 2018).

Στο φετινό Σουπερ Καπ θα αναμετρηθούν η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που το κατέκτησε πέρυσι με 3-2 στην παράταση, ως πρωταθλήτρια στο κουτσουρεμένο λόγ της πανδημίας πρωτάθλημα και ο Πανθρακικός που ήταν ο τυχερός της κληρωτίδας στην κλήρωση του Κυπέλλου και θα εκπροσωπήσει την Ροδόπη στο Κύπελλο Ελλάδος.

Αρχική σχέψη των ιθυνόντων της ΕΠΣ Θράκης ήταν το Σουπερ Καπ να διεξαχθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ωστόσο με δεδομένο ότι επίσημα έχει οριστεί αυτή η ημερομηνία για την έναρξη της Γ’ Εθνικής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παιχνίδι αυτό να πάει μια εβδομάδα πιο πριν – αν και πάλι δεν υπάρχει αγωνιστική δράση για τον Πανθρακικό (πχ στο Κύπελλο Ελλάδος).

Εναλλακτικά ως πιθανή ημερομηνία φέρεται και η 23η Σεπτέμβρη αν και η διοίκηση της ΕΠΣ θα ήθελε να διευκολύνει τις ομάδες χωρίς να έχουν τρία ματς σε μια βδομάδα στο ξεκίνημα του μαραθωνίου τους.