Θρίλερ με το μέλλον του Τοροσίδη! Σκέψεις να κρεμάσει παπούτσια, πιέσεις να συνεχίσει…

Μπαράζ δημοσιευμάτων υπάρχει τις τελευταίες 24 ώρες αναφορικά με το μέλλον του Βασίλη Τοροσίδη στον Ολυμπιακό. Ο Ξανθιώτης αρχηγός της ομάδας είχε εκφράσει προ καιρού επιθυμία να σταματήσει με το τέλος της σεζόν αλλά δέχεται ισχυρές πιέσεις να συνεχίσει άλλη μια χρονιά.

Αρχικά τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό έγραψαν ότι μετά την συμφωνία με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, είναι πολύ πιθανό και ο Τόρο να πει το μεγάλο ναι.

«Ο Μαρτίνς θέλει διακαώς μετά τον Αβραάμ να διατηρήσει και τον Τόρο στο ρόστερ, λόγω της εμπειρίας τους, της προσφοράς τους, αλλά κυρίως της παρουσίας τους στα αποδυτήρια. Η περίπτωση του πρώτου είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί, αφού οι δυο πλευρές τα έχουν ήδη βρει και απομένει μόνο το τυπικό, ενώ όσον αφορά τον Τοροσίδη ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο, όμως η επιθυμία είναι αμοιβαία και εφόσον καθίσουν στο τραπέζι δύσκολα δεν θα μείνει ο Έλληνας μπακ άλλη μια σεζόν», έγραψε πρώτο χρονικά to10.

Λίγο αργότερα ακολούθησε το fws με πανομοιότυπο δημοσίευμα: «Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά από την παραμονή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, επιθυμεί και τη διατήρηση του Βασίλη Τοροσίδη στο ρόστερ της ομάδας για τη νέα σεζόν. (…) Σε ότι έχει να κάνει με τον Βασίλη Τοροσίδη, δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά η επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών είναι αμοιβαία. Για αυτό τις επόμενες ημέρες ο «Τόρο» θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παραμονή του για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα».

Την γενικευμένη τάση στον ερυθρόλευκο Τύπο ότι ο Τόρο τείνει να υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του ήρθε να ανατρέψει μια σειρά άρθρων των επόμενων ωρών. Το τελευταίο χρονικά από την… βίβλο των ερυθρόλευκων «προεδρικών» και συγεκριμένα ένα δημοσίευμα το πρωί της Τετάρτης δημοσίευμα στον «Κόκκινο Πρωταθλητή» που υπογράφει ο Κωστας Νικολακόπουλος, ρεπόρτερ πολλών ετών στον Ολυμπιακό αλλά και υπάλληλος του Μαρινάκη στο Mega.

Αντιγραφουμε από το σάιτ του sportfm: «Υπαρκτό είναι το σενάριο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο 35χρονος άσος δεν έχει τοποθετηθεί για το μέλλον του, αλλά όπως αναφέρεται από τον Κώστα Νικολακόπουλο στον «Κόκκινο Πρωταθλητή», σκέφτεται να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αυτό το καλοκαίρι. Αυτή η αίσθηση φαίνεται ότι υπάρχει στου Ρέντη για τον έμπειρο μπακ, ότι, δηλαδή, υπάρχει σοβαρά στο μυαλό του αυτό το ενδεχόμενο, αν και ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να παραμείνει στην ομάδα και προσπαθεί ακόμη να τον μεταπείσει. Βέβαια, μπορεί να συνδυαστούν και τα δύο, αφού ο διεθνής άσος θα έχει την επιλογή να αναλάβει πόστο στους «ερυθρόλευκους» εφόσον αποφασίσει να σταματήσει, διότι το έχει αναφέρει σε ανύποπτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης».

Είχε προηγηθεί αργά το βράδυ της Τρίτης αντίστοιχο άρθρο του Διονύση Βερβελέ στο Sport24, που ανέτρεπε τις μέχρι εκείνη την στιγμή εντυπώεις. Αντιγράφουμε αποσπάσματά του: «Πιο… μπερδεμένη είναι η κατάσταση με τον άλλο αρχηγό του Ολυμπιακού και παλιό της ομάδας, τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο Πέδρο Μαρτίνς και για τον “Τόρο” θετικός είναι, τον θέλει για μια ακόμη χρονιά. Εδώ, όμως, η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί όταν ο Τοροσίδης δείξει τις προθέσεις. Μέχρι στιγμής, δείχνει σκεπτικός όσον αφορά στο αύριο. Η αλήθεια είναι πως στο αρχικό του πλάνο, είχε να παίξει μέχρι αυτό το καλοκαίρι, του 2020 και να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Μαρτίνς ίσως να προσπαθήσει να του αλλάξει αυτή την άποψη, ίσως να έχει να κάνει και με μια άλλη σκέψη που υπήρχε. Ποια ήταν αυτή; Όταν ο Τοροσίδης ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, να αναλάβει πόστο στην ομάδα. Με τέτοιο σκεπτικό είχε επιστρέψει και αυτός και ο Αβραάμ στον Ολυμπιακό άλλωστε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει σε μεγάλη εκτίμηση και τους δύο ποδοσφαιριστές και μένει το επόμενο διάστημα, για να φανεί το μέλλον του καθενός. Δεν θα είναι έκπληξη αν ο Τοροσίδης συνεχίσει για μια ακόμη χρονιά, αλλά αυτή τη στιγμή, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, δεν δείχνει το πιθανότερο σενάριο. Για να το εκφράσω καλύτερα, δεν συγκεντρώσει και τις περισσότερες πιθανότητες».

Το άρθρο του Sport24 καταλήγει: «Πηγαίνοντας και στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, το 3-0 επί της ΑΕΚ στα playoffs, ο Μαρτίνς έκανε μια κίνηση με ξεχωριστή σημασία. Έβαλε αλλαγή ένα τέταρτο πριν το τέλος και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Τοροσίδη. Προφανώς και είχε να κάνει με την επόμενη ημέρα. Τους έβαλε, γιατί δεν είχε υπάρξει κάποια συμφωνία για το μέλλον. Ο Αβραάμ φαίνεται πως συνεχίζει και ξαναπαίζει. Για τον Τοροσίδη, όμως, ίσως είναι η τελευταία του εμφάνιση στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δημοσίως πάντως, ο Τοροσίδης δεν έχει δείξει τι θέλει να κάνει. Αν θα συνεχίσει να παίζει ή θα βάλει τέλος στην καριέρα του. Εκτίμησή μου, ίσως επηρεαστεί πολύ από το τι μπορεί να του προταθεί κιόλας. Βέβαια, πόστο μπορεί να πάρει και στο μέλλον και όχι άμεσα. Στην τελική, οικογενειάρχης είναι, θέλει το χρόνο του, να ξεκουραστεί μετά από μια έντονη καριέρα με πολλά συναισθήματα. Προφανώς και αν δεν υπήρχαν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στην Ευρώπη κυρίως γιατί με τον τελικό Κυπέλλου δύσκολα θα βγει άκρη όπως φαίνεται, να είχε ξεκαθαρίσει και η περίπτωσή του. Ως τότε, αναμονή…».