Ικανοποίηση Βουρδόλη για την αντίδραση του μηχανισμού στην φωτιά πίσω από το Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

Με συντονισμένες κινήσεις και οργάνωση τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και κατασβέστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού αλλά και του Δήμου Αλεξανδρούπολη η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τεταρτης σε χωράφια πίσω από το Κλειστό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης.

ως γνωστόν, για προληπτικούς λόγους δόθηκαν οδηγίες να εκκενωθεί το κολυμβητήριο από αθλητές και γονείς, αφού τη συγκεκριμένη στιγμή διεξάγονταν αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναπτυξιακών Κατηγοριών, με αποτέλεσμα οι αθλητές να ξαναβρεθούν στην Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα αφού ενδιαμέσως πήγαν να αγωνιστούν με προηγηθείσα ανεξήγητη αποφαση της ομοσπονδίας στην Καβάλα.

Επίσης δόθηκαν οδηγίες και στους κατοίκους των γύρω σπιτιών να προστατευτούν αλλά και να διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Όπως αναφέρει το evros24, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Βουρδόλης, βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές «αντιμέτωπος με τις φλόγες», βοηθώντας τόσο στην καταπολέμηση της φωτιάς όσο και στην ασφαλή εκκένωση του κτιρίου από αθλητές, προπονητές και συνοδούς, οι οποίοι και απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξει καμία στιγμή ανησυχίας. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο evros24, η φωτιά ξέσπασε σε κάποιες εκτάσεις με ξερά χόρτα, και λόγω του αέρα εξαπλώθηκε και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. «Παρόλα αυτά ήταν άμεση η παρέμβαση της πυροσβεστικής, και από μεριά του Δήμου ήταν άμεση η ενημέρωση στο Δήμαρχο και στους αρμόδιους Αντιδημάρχους. Ήμασταν εκεί από το πρώτο λεπτό, με όποια μέσα διαθέτει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να συμβάλλουμε στο έργο της πυροσβεστικής – τέλος καλό όλα καλά» επεσήμανε ο Βουρδόλης, εξηγώντας πως τελικά η φωτιά σταμάτησε εγκαίρως και δεν υπήρξαν προβλήματα.