Εκνευρισμός σε Ξάνθη αλλά και ΠΑΟΚ με τις τελευταίες δηλώσεις Μπαλτάκου περί «ταφόπλακας στην πολυϊδιοκτησία»

Εκνευρισμός υπάρχει στις τάξεις παραγόντων της ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την τελευταία συνέντευξη του νομικού συμβούλου του δικεφάλου Τάκη Μπαλτάκου, με την οποία υποστήριξε ότι πλέον ο ΠΑΟΚ έχει απαλλαγεί οριστικά και αμετάκλητα από την ρετσινιά της πολυϊδιοκτησίας.

Ο Μπαλτάκος υποστήριξε ότι στην υπόθεση μπαίνει ταφόπλακα, αφού όταν θα κληθεί να την δικάσει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, θα πρέπει να την αρχειοθετήσει βάσει της τροπολογίας Γεραπετρίτη, η όποια αναφέρει πως η όποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί φέτος και οχι στο νέο πρωτάθλημα. Η φράση αυτή του Μπαλτάκου ωστόσο έδωσε πατήματα στην απέναντι πλευρά, που επιμένει ότι μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με -10 ο ΠΑΟΚ αλλά πλέον την βγαίνει και από ηθικής πλευράς στον δικέφαλο.

«Η Εφέσεων, όποτε συγκροτηθεί, θα πρέπει να αρχειοθετήσει την υπόθεση λόγω της αδυναμίας επιβολής ποινής στο επόμενο πρωτάθλημα για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ στο προηγούμενο. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή είπα ότι η απόφαση του CAS είναι θρίαμβος για τον ΠΑΟΚ. Έβλεπα ότι από τις 10/7, που βγήκε η απόφαση, μέχρι τις 19/7, ήταν αδύνατη η έκδοση απόφασης από την Εφέσεων, αφού σκεπτικό του CAS δεν υπήρχε, άρα η Εφέσεων, ακόμα και αν δεν παραιτούνταν τα μέλη της, δεν προλάβαινε να δικάσει πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. (…) Η Εφέσεων μπορεί αυτεπάγγελτα να κρίνει ότι, αφού δεν είναι νοητή η επιβολή ποινής στο επόμενο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να συζητηθεί η υπόθεση κατ’ ουσίαν», είπε στην Live Sport ο Μπαλτάκος.

Τι απάντησε με διαρροές η ερυθρόλευκη πλευρά μέσω των δικών της μέσων ενημέρωσης σε σχέση με τις δηλώσεις Μπαλτάκου; «Μας αποκαλύπτει κατ αρχάς ότι η ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ, δεν μπορεί να… ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα, παρότι το η δίκη δεν έχει γίνει (!!!), κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Και δεύτερον, αποκαλύπτει ότι όλος αυτός ο ορυμαγδός του ΠΑΟΚ και η πίεση προς την Επιτροπή Εφέσεων, είχε στόχο τη ΜΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, βάσει του αφηγήματος του Μπαλτάκου, για πιθανή «μη τιμωρία». Διότι τώρα ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι η υπόθεση δεν μπορεί να δικαστεί στην ουσία της από την Εφέσεων, όποτε αυτή συγκροτηθεί!».

Οι δηλώσεις Μπαλτάκου προκάλεσαν εκνευρισμό και στην Ξάνθη και στον ΠΑΟΚ. Στην Ξάνθη γιατί ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης περιμένουν πολλά από την επανεκδίκαση της υπόθεσης στην Εφέσεων. Σε όλους τους τόνους ο Πανόπουλος έχει ζητήσει να δικαστεί το νωρίτερο δυνατό γιατι θέλει να δικαστεί στην ουσία της η υπόθεση. Τώρα βγαίνει όμως ο Μπαλτάκος και λέει ότι όποτε και να γίνει, η υπόθεση πάλι δεν θα δικαστεί στην ουσία της αφού ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να τιμωρηθεί. Την ίδια στιγμή που η Ξάνθη έφαγε το -7 και καλείται εξαιτίας αυτού να παίξει μπαράζ. Ο Μπαλτάκος πανηγυρίζει ότι με την τακτική του πέτυχε να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ όπως του ζήτησε η ΠΑΕ, προσθέτοντας ότι «ο Ολυμπιακός ηττήθηκε». Αλλά η αλήθεια είναι ότι αν υπάρχει μια ηττημένη στην υπόθεση, αν συμβούν όσα υποστήριξε ο Μπαλτάκος, αυτή είναι η Ξάνθη.

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και στον ΠΑΟΚ. Γιατί όπως και να το κάνουμε, η ρετσινιά δεν φεύγει με το -7 που εξαφανίζει απλά την ποινή. Η ρετσινιά φεύγει με αθωωτική απόφαση, που θα εξετάσει στην ουσία την υπόθεση. Όχι με μη εκδίκασή της επειδή δεν θα μπορεί να επιβληθεί ποινή στον ΠΑΟΚ, ενώ θα έχει ήδη επιβληθεί ποινή στην Ξάνθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι o Κυριάκος Θωμαΐδης, υπάλληλος του Ιβάν Σαββίδη στο Open, μετά την συνέντευξη Μπαλτάκου, περνά από γεννεές δεκατέσσερις τον γνωστό νομικό στο προσωπικό του μπλογκ.

«Αλήθεια, στον ΠΑΟΚ των ληγμένων δελτίων υγείας έχουν ανάγκη και από άλλα καλοπληρωμένα παραμύθια και μακαρονάδες; Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει εν καιρώ η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εφόσον βέβαια της δώσει την άδεια ο έγκριτος δικηγόρος που λόγω των μανάβηδων έμεινε εκτός διαδικασίας CAS», σχολίασε αρχικά ο Θωμαΐδης για τη συνέντευξή του Μπαλτάκου στην Live Sport.

«Στον ΠΑΟΚ κρίνουν αναγκαίο αυτή τη στιγμή, μετά και το κάζο των δελτίων υγείας αλλά και όσα προηγήθηκαν όλη τη χρονιά, να προκαλούνται τέτοια σχόλια σε βάρος του;», σχολίασε λίγο αργότερα μεταφέροντας το ακόλουθο σχόλιο: «Η απόφαση του CAS ειναι θρίαμβος γιατί λέει η ΕΕ δεν θα προλάβει να δικάσει την υπόθεση οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να την πάει για αρχειοθετηση…..άκουσον άκουσον….. Και πανηγυρίζουν τα καρντασια που τους δουλεύει ο δικηγόρος…. Που αν πίστευε την αθωότητα του ΠΑΟΚ ο Μπαλτακος έπρεπε να ήθελε κανονική δική όπως έλεγε….Και δεν θίγεται ο επαναστάτης λαός του ΠΑΟΚ με αυτά που λέει ο Μπαλτακος….. Ντροπή…».

Ακολούθησε τρίτο σχόλιο για τον Μπαλτάκο με τίτλο: «Μπαλτάκος: Η τέχνη του να κάνεις θέμα – κατά του ΠΑΟΚ – ένα μη θέμα». Πως απάντησε σε αυτά ο γνωστός νομικός; Με νέες δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Metropolis, που σχετικά γρήγορα πάντως εξαφανίστηκαν από την κεντρική του σελίδα, με τις οποίες μεσες άκρες υποστήριξε τα ίδια, προσθέτοντας ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ του ανέθεσε να κερδίσει την υπόθεση και από την στιγμή που επεστράφησαν οι 7 βαθμοί εκείνος θεωρεί ότι έκανε το χρέος του και το έφερε επιτυχώς σε πέρας. Επίσης έδειξε να είναι διακριτικός απέναντι στους νομικούς της Ξάνθης.

Αναλυτικά ο Τάκης Μπαλτάκος είπε:

«Το λέω ως δικηγόρος. Είναι αυτό που ισχύει. Η περίφημη τροπολογία Γεραπετρίτη λέει ότι η ποινή των πέντε έως δέκα βαθμών για τις υποθέσεις πολυιδιοκτησίας επιβάλλεται στο τρέχων πρωτάθλημα. Αν η παραβίαση διαπιστωθεί την επόμενη χρονιά τότε επιβάλλεται η ποινή στο επόμενο πρωτάθλημα. Η δήθεν παράβαση του ΠΑΟΚ διαπιστώθηκε τον Ιανουάριο, δηλαδή, όταν παιζόταν μπάλα. Με βάση τον νόμο έπρεπε να επιβληθεί μέχρι τις 19/7 που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Ο νόμος δεν έχει παραθυράκια. Αν υπήρχε ο κορωνοϊός, αν η υπόθεση πήγε στο CAS δεν αφορά τον νόμο. Είναι τελείως καθαρό. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ερμηνείας. Οι ερμηνείες ισχύουν μόνο όταν ο νόμος είναι ασαφής. Όταν εκδικαστεί η υπόθεση θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να δεχθούν ότι η ποινή έπρεπε να επιβληθεί στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε. Μην κοιτάτε τι λένε τα σάιτ του Ολυμπιακού, δεν κάνει καλό.  

Μπορεί η Επιτροπή Εφέσεων να πει δεν δικάζω. Για μένα το λογικό είναι οι Εφέτες, όταν κληθούν να δικάσουν την υπόθεση να πούνε «εμείς τι να κάνουμε, μιλάμε για μία παράβαση που έγινε πέρσι». Επαναλαμβάνω, ότι τα λέω σαν δικηγόρος. Κατανοώ ότι ο κόσμος θέλει να γίνει η δίκη για το ηθικό σκέλος και να αθωωθεί ο ΠΑΟΚ. Εμένα μου ανατέθηκε να κερδίσω την υπόθεση, μπορεί η διοίκηση να πει εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό και θέλω να δικαστεί για να κλείσει το ηθικό ζήτημα. Αυτό είναι θέμα της διοίκησης.  

Το CAS είπε ότι ο ΠΑΟΚ δικαιούται να δικαστεί με τον ελληνικό νόμο. Ο νόμος στην Ελλάδα λέει αυτό, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ποινή στο επόμενο πρωτάθλημα. Όλες οι αντιδράσεις που έχει ο Ολυμπιακός τις εκφράζει μέσα από τα σάιτ του, τα οποία προσωπικά δεν διαβάζω. Εγώ είμαι συναρτημένος με τον Παναθηναϊκό, δεν έχω κανέναν λόγο να μπλέκω με τον Ολυμπιακό. Δεν υπήρξε καμία νομική απάντηση σε αυτά που είπα. Δεν θέλω να μιλάω για τη Ξάνθη, δεν είναι σωστό δεοντολογικά, υπάρχουν άλλοι δικηγόροι».