Super League: Με ψήφο και από την ΠΑΕ Ξάνθη απόφαση για να ΜΗΝ γίνει αναδιάρθρωση

Το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε με ψηφους 13-1 να παραμείνουν 14 οι ομάδες και τη νέα περίοδο. Με την πλειοψηφία τάχθηκε και η Ξάνθη ενώ μόνο ο Πανιώνιος ψήφισε κατά.

Ετσι το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού, με ψήφους 13-1 (κατά τάχθηκε μόνο ο Πανιώνιος ενώ η ΕΠΟ ψήφισε λευκό) αποφασίστηκε να παραμείνουν 14 οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το διοικητικό συμβούλιο είναι σε εξέλιξη και αυτή τη στιγμή οι παράγογοντες συζητάνε για τον τρόπο με τον οποίο θα… προκύψει ο “μαγικός” αριθμός 14. Κοινως τι θα γίνει με το μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης,

Την τελική απόφαση πάντως, θα την πάρει η ΕΠΟ. Πρώτα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας που θα εισιηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή. η οποία συνεδριάζει στις 13.00 με βασικό θέμα την αναδιάρθρωση. 

Για τον λόγο αυτόν είναι στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης που μετέχει στην ΕΕ της ΕΠΟ. Την ΠΑΕ Ξάνθη στο ΔΣ της Super League εκπροσώπηση ο Κωνσταντίνος γεωργούλας που κλήθηκε να κάτσει όπωψς μαρτυρά και η φωτογραφία ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο του Βόλου και τον Τάκη Αγραφιώτη του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν από τους λίγους παράγοντςς που φόραγε μάσκα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε να μην τροποποιήσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και να εμμείνει στην διοργάνωση του πρωταθλήματος με 14 ομάδες, ενώ προειδοποίησε πως σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν κάνει σεβαστή την απόφασή της, δεν θα καταθέσει την προκήρυξη και το επόμενο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ομόφωνα επικυρώθηκαν η βαθμολογία για τις θέσεις 1 έως 6 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, καθώς και οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ15, Κ17 και Κ19 της Super League. Η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, θα επικυρωθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League.

Ομόφωνα αποφασίστηκε όπως συσταθεί επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρo Δ.Σ. της Super League και θεσμικούς εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος Αθ., ΟΦΗ, Ολυμπιακός, για την προετοιμασία αναλυτικού πρωτοκόλλου επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τη διατύπωση συγκεκριμένων μέτρων ουσιαστικής στήριξης του Ποδοσφαίρου από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της Προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη.

Επελέγη η εταιρεία InStat ως ανάδοχος για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων για προπονητικούς σκοπούς.

Εγκρίθηκε η σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με την εταιρεία INTERWETTEN.

Επελέγη η εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών, αγωνιστικών περιόδων 2020-21 και 2021-22.