Έμεινε μεσοπέλαγα από μηχανική βλάβη το «Αδαμάντιος Κοραής» ενώ έφερνε κόσμο από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη

Ακινητοποιημένο από μηχανική βλάβη, έμεινε πριν από μια περίπου ώρα μισοπέλαγα έξω απ’ την Αλεξανδρούπολη, το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” που επέστρεφε από την Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τους επιβάτες που ταξίδευαν επιστρέφοντας απ’ το νησί, ανάμεσα τους και οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που συμμετείχαν στην διήμερη συνεδρίαση της ΠΕΔ η οποία πραγματοποιήθηκε εκεί, κάποια στιγμή και αρκετά έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το πλοίο της Zante Ferries σταμάτησε.

Όπως ενημερώθηκαν, υπήρξε μηχανική βλάβη και θα γινόταν προσπάθεια από το πλήρωμα να επισκευαστεί και να συνεχιστεί το ταξίδι του, για να “δέσει” στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα έφυγε συγχρόνως και ρυμουλκό από το λιμάνι του Έβρου για να βοηθήσει, αλλά τελικά το πλοίο ξεκίνησε και με καθυστέρηση μιας ώρας, αντί στις 17.20 που ήταν προγραμματισμένο, μπήκε στο λιμάνι και αποβίβασε επιβάτες και οχήματα με ασφάλεια.

Κοντά του υπήρχε πάντα και το ρυμουλκό αλλά και σκάφος του Λιμενικού, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνέχισε το ταξίδι του με την μια μόνο μηχανή. Μάλιστα επιβάτες ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με το πλοίο σταματημένο καταμεσής του Θρακικού πελάγους και στο βάθος να φαίνεται η Αλεξανδρούπολη.

Τα καράβια, όλα τα καράβια, παθαίνουν βλάβες, ιδιαίτερα όταν κάνουν συνεχόμενα ταξίδια. Όμως είναι φυσικό ότι υπήρξε ανησυχία στους επιβάτες και οι… μνήμες επέστρεψαν έναν χρόνο πριν, όταν και πάλι τέτοιον καιρό περίπου παρουσιάστηκε βλάβη στο πλοίο “ΣΑΟΣ ΙΙ” και επειδή υπήρχε ακινητοποιημένο για τον ίδιο λόγο το “ΣΑΟΝΗΣΟΣ”, το νησί έμεινε χωρίς συγκοινωνία για κάποιες ημέρες και μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα.

Δεν θα γίνει προφανώς το σημερινό δρομολόγιο προς Σαμοθράκη και Λήμνο

Με την επιστροφή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα ενημερωθεί το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για το πρόβλημα παρουσιάστηκε και θα διαπιστωθεί πόσο σοβαρό είναι. Έτσι και αλλιώς πάντως, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο που είναι προγραμματισμένο για σήμερα Κυριακή προς Σαμοθράκη και Λήμνο, αφού η ώρα αναχώρησης ήταν στις 18.00 από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε θα πρέπει να γίνει και ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος στην μηχανή που παρουσίασε βλάβη.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι η εταιρεία Zante Ferries δεν είχε δηλώσει όταν πήρε τον διαγωνισμό για την επιδοτούμενη άγονη γραμμή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης αλλά και αυτή της Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης-Λήμνου για τους καλοκαιρινούς μήνες, πλοίο αντικατάστασης.

Ας ευχηθούμε η βλάβη να μην είναι σοβαρή, γιατί πάνω που άρχισε να υπάρχει τουριστική κίνηση και ενώ αρχίζει ο Αύγουστος, μετά τα όσα συνέβησαν πέρυσι και τον κορονοϊό, αυτό θα ήταν ένα ακόμα σοβαρό “χτύπημα” και πλήγμα για το νησί.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/