Οι δύο μικροί κολυμβητές που κρατούν ψηλά τη σημαία του ΚΟΞ στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης έχει μεγάλη ιστορία, έχοντας αναδείξει σπουδαίους αθλητές με κορυφαίο τα τελευταία χρόνια τον Χρήστο Κατραντζή που λίγο έλειψε να αναδειχθεί ολυμπιονίκης πριν τέσσερα χρόνια στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια φυτοζωεί, δεδομένης της έλλειψης κολυμβητηρίου στην πόλη της Ξάνθης που κάποτε είχε μέχρι και ομάδα πόλο που πρωταγωνιστούσε στις υψηλές κατηγορίες των εθνικών πρωταυλημάτων.

Αποτέλεσμα αυτου ήταν στο πανελλήνιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα για τον όμιλο της ΑΜ-Θ να λαμβάνει μέρος με τον μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων.

Την ώρα που οι σύλλογοι από Εβρο, Ροδόπη, Καβάλα και Δράμα έχουν διψήφιο αριθμό συμμετοχών, ο ΚΟΞ έχει μόλις… δύο. Ο λόγος για την Ευγγελία Ζούμα (κατηγορία Κορασίδων) και τον Κωνσταντίνο Νικόλαο Μουτουσίδη (κατηγορία Παμπαίδων Β).

Οι δυο τους, μετά από ακόμα μια πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία, προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα του κορονοϊού και προετοιμάστηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάρουν μέρος στο Ενοποιημένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναπτυξιακών Κατηγοριών (Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α΄&Β΄, Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων).

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες διεξάγονται αυτό το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης και στις 26 Ιουλίου 2020 στο κολυμβητήριο της Καβάλας, σε ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες.

«Μία ακόμα κολυμβητική χρονιά φτάνει στην ολοκλήρωσή της. Μια χρονιά δύσκολη και ιδιαίτερη. Ιδιαίτερη για όλους μας λόγω της πανδημίας και συγχρόνως δύσκολη για τους αθλητές του ΚΟ Ξάνθης που αναγκάζονται να προπονούνται χιλιόμετρα μακριά από την πόλη μας τα τελευταία έξι χρόνια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΞ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΞ με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Κατηγοριών, «εύχεται στους συμμετέχοντες αθλητές του καλή επιτυχία, να απολαύσουν κάθε λεπτό των Πρωταθλημάτων και να επιστρέψουν πιο πλούσιοι σε εμπειρίες και συναισθήματα, στην προπονήτριά μας κα Ευαγγελία Πολίτου καλή δύναμη και σε όλους να ευοδωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προσπάθειες και οι κόποι της χρονιάς που τελειώνει».

«Το καλύτερο μέρος του αγώνα είναι η ευκαιρία της συμμετοχής. Your only limit is you!!!!», καταλήγει σχετική ανακοίνωση του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης.