Με Κοτόπουλο και Παλακίδη η τηλεδιάσκεψη Σταϊκούρα με φορείς της Θράκης

Σε συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών, οι οργανώσεις του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις περιφερειακές ενότητες της Θράκης διοργάνωσαν τηλεδιάσκεψη με προσκεκλημένο τον Χρήστο Σταϊκούρα, δημιουργώντας «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων της αγοράς και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

«Η σημερινή εκδήλωση», όπως δήλωσε ο (Εβρίτης) γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ  Γιώργος Στεργίου, «εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της Κυβέρνησης και των τοπικών κοινωνιών και αποτελεί συνέχεια αλλά και προπομπό σειράς αντίστοιχων εκδηλώσεων».

Στη συζήτηση, που είχε διάρκεια δύο ωρών, πήραν τον λόγο οι βουλευτές της περιοχής, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και συνολικά 10 επιχειρηματίες από τον Έβρο, τη Ροδόπη και την Ξάνθη. Ανάμεσα σε αυτούς τους επιχειρηματίες ήταν ο πρώην πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Εθνικού Αλεξανδρούπολης Απόστολος Παλακίδης αλλά και ο Ηλίας Κοτόπουλος, πρόεδρος του Άρη Αβάτου.

Δεν έγινε γνωστό αν την τηλεδιάσκεψη απασχόλησαν και αθλητικά δρώμενα, ειδικά με δεδομένο ότι η μεγάλη επαγγελματική ομάδα της περιοχής, η ΠΑΕ Ξάνθη, κινδυνευει με διάλυση. Αυτό που διέρρευσε είναι ότι ο υπουργός αναφέρθηκε στα εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας λόγω της πανδημίας καθώς και στη δυνατότητα λήψης στοχευμένων αναπτυξιακών μέτρων σε γεωγραφικές περιοχές όπως η Θράκη. Τόνισε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων της αγοράς, ζητώντας ωστόσο και από τους επιχειρηματίες να επιδείξουν τη μέγιστη κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Απόντος του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ο οποίος -στον απόηχο της σύσκεψης- είπε: «Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα έλθει στη Θράκη για να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητας του με τοπικούς φορείς, για την ανάπτυξη της περιοχής».