Με ενδιαφέρον και για την Ξάνθη η προσεχής συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ παρουσία Πανίδη

Την προσεχή Δευτέρα (27/7) είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ με έξι ζητήματα της ομοσπονδίας να βρίσκονται στην ατζέντα.

Στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης με τη συμμετοχή και του προέδρου της ΕΠΣ Ξανθης Γιώργου Πανίδη, θα οριστεί η διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τον Αύγουστο για την εκλογή των νέων μελών της Επιτροπής Εφέσεων που θα δικάσουν την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης, αφού μετά τις παραιτήσεις των μελών της, πρέπει να ανασυγκροτηθεί με δικαστές – εφέτες.

Επίσης, μετά την απόρριψη της προσφυγής του Ολυμπιακού, του αντιπροέδρου του και μέλους της ΕΕ ΕΠΟ Τάκη Αγραφιώτη και της ΕΠΣ Πειραιά που ζήτησαν την ακύρωση των αλλαγών στο καταστατικό της ΕΠΟ, θα οριστεί και Γενική Συνέλευση με θέμα τις εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής. Η ημερομηνία των εκλογών θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά βάσει καταστατικού θα γίνουν εντός Οκτωβρίου.

Στην συζήτηση αναμένεται να υπάρξει και ενημέρωση για το θέμα της ανάληψης της προεδρίας της ΚΕΔ από τον Μάρκ Κλάτενμπεργκ και τις οικονομικές απαιτήσεις του νέου αρχιδιαιτητή. Στις συζητήσεις που έχει με την ΕΠΟ οι οικονομικές απαιτήσεις του είναι διπλάσιες από αυτές του προκατόχου του Βίτορ Μέλο Περέϊρα ο οποίος αμειβόταν με 20.000 μεικτές αποδοχές το μήνα. Εκτιμάται ότι ετησίως το συμβόλαιο του θα είναι 500.000 ευρώ με τα μισά χρήματα να καλύπτονται από UEFA-FIFA.

Επιπλέον στα υπό συζήτηση θέματα είναι και η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, που έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση, η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών καθώς και η διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League του 2022, θέμα για το οποίο μάλιστα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζήτησε να έχει εκπροσώπηση στη συνεδρίαση, καθότι και βουλευτής Ηρακλείου. Το αίτημά του πάντως απορρίφθηκε.