«Τυπικά υπεύθυνη η ΠΑΕ Ποντίων στην εκδήλωση για την Αγιά Σοφιά και πορεία στο Τουρκικό Προξενείο»

Δηλώσεις για την εκδήλωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται στην Κομοτηνή για τη μετατροπή της Αγιας Σοφιάς σε τέμενος, η οποία θα ολοκληρωθεί με πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο, έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης μιλώντας στο «Ράδιο Χρόνος».

Οπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η ΠΑΕ Ποντίων ανέλαβε την ευθύνη για την συγκεκριμένη εκδήλωση με βάση το νέο νόμο για τις διαδηλώσεις. Αναλυτικά εξήγησε ο Μιχάλης Κακουλίδης στον Δήμο Μπακιρτζάκη:

«Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμά μας και τοπικά αλλά και απέναντι ότι η περιοχή έχει πολίτες που αντιδρούν και διαμαρτυρονται στην ανιστόρητη απόφαση του Ερντογάν. Σύμφωνα με το νεο νόμο για τις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις, πρέπει να ειναι ένας υπεύθυνος για αυτήν. Πήραμε εμείς την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Αστυνομία να δηλωθούμε ως υπεύθυνοι. Εχουμε συνεργασία με τους πολίτες που σε τακτά διαστήματα έχουν στηρίξει τέτοιες πατριωτικές πρωτοβουλίες όπως για τη Μακεδονία αλλά και τον Μάρτιο με όσα γίνονταν στον Εβρο. Συνεπώς η ΠΑΕ Ποντίων έχει για το τυπικό σκελος την ευθυνη, αλλά ουσιαστικά την οργάνωση κάνουμε όλοι αυτοί οι πατριώτες».

Αναφορικά με το πρόγραμμα εξήγησε ο Μιχάλης Κακουλίδης: «Συγκεντρωνόμαστε στις 7.30 στο Σπαθί, στην Πλατεία γιατί στις 7.00 τελικά προγραμματιστηκε η επιμνημόσυνη δέηση του μητροπολίτη. Θα υπάρχουν ομιλητές που θα καθοριστούν και μετά το τέλος της συγκέντρωσης στο Σπαθί θα ακολουθήσει μια ήρεμη πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο. Θα επιδώσουμε το ψήφισμα, αν δεν έρθει κανείς όπως συμβαίνει συνήθως, θα το τοιχοκολλήσουμε. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ηρεμία της πόλης. Την Παρασκευή γίνονται εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η Κομοτηνή καλό είναι για πολλούς λόγους να μην λείπει από τον χάρτη αυτόν».