Πέθανε ο θρύλος του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης Γιώργος Φουτσιτζίδης

Στο πένθος βυθίστηκε από την απώλεια του Γιώργου Φουτσιτζίδη ο αθλητισμός της Αλεξανδρούπολης και ιδιως η οικογένεια του Εθνικού, από την οποία έγινε μάλιστα γνωστή η θλιβερή είδηση.

Εγραψε ιστορία ως παίκτης και προπονητής του βόλεϊ στις πρώτες επιτυχίες της ομάδας και στις ευρωπαϊκές εξόδους του στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετων έχοντας αφήσει ανεξήτηλη σφραγίδα στην πρωτεύουσα του Έβρου, της οποίας ήταν από τις πιο εμβληματικές φιγούρες.

Ως προπονητής του Εθνικού ανέδειξε σπουδαίους αθλητές, ενώ ήταν ο τεχνικός που οδηγησε την ομάδα στον πρώτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας το 1981 όπου ο Εθνικός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και ακολούθως στην πρώτη έξοδο στην Ευρώπη στα παιχνίδια με την Εσπίνιο της Πορτογαλίας (με το σακάκι από τον αγώνα με την Εσπίνιο στην φωτο στην οποία εικονίζονται ακόμα ο Μάκης Δημητριάδης με το Νο2 στην πλάτη, ο Πέτρος Αρχοντίδης και ο Πέτρος Κωνσταντινίδης με το Νο3).

Νωρίτερα ωστόσο είχε αποτελέσει ένανπολυαθλητή που είχε επιτυχίες και στον στίβο, στον… χορό αλλά και στο μπάσκετ. Μάλιστα, ως αθλητής καλαθοσφαίρισης είχε πάρει μεταγραφή και στον ΠΑΟΚ (κάτω φωτο το δελτίο του). Γυμναστής στο επάγγελμα, υπήρξε χορευτής μέχρι και σε γνωστές ελληνικές ταινίες. Η κηδεία θα γίνει αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 17.30 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Η ανακοίνωση του ΕΘνικού:

Μεγάλη η θλίψη στην οικογένεια του Εθνικού για την απώλεια του Φουτσιτζίδη Γεωργίου, ενός από τους πρωτεργάτες του volley στην Αλεξανδρούπολη.
Έχει καταγραφεί στην ιστορία του Συλλόγου μας, ως ενός από τους ανθρώπους, που είχε μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη και εδραίωση του τμήματος του VOLLEY του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Ευχόμαστε Καλόν Παράδεισο.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Αυγερινός Μεσινέζης