Δημοσίευμα και διαψεύσεις για ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Ξάνθη από Χαλιορή (Πλαστικά Θράκης) και Σαράντη (Τυράς-Ροδόπη)

Με δημοσίευμά της η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Μαχητής» υποστήριξε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει την ομάδα της ΠΑΕ Ξάνθη ο γνωστός βιομήχανος Κώστας Χαλιορής και μάλιστα να έχει πρόεδρο τον Μανώλη Φανουράκη.

Ωστόσο το σενάριο διαψεύδεται εν τη γεννέση του από όλες τις πλευρές. Σε επικοινωνία που είχε συνεργάτης του ThrakiSportS με τον επικεφαλής του Ομίλου «Πλαστικά Θράκης» Κώστα Χαλιορή διαψεύστηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξή του τελευταίου με το ποδόσφαιρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε ασχολείται ούτε τον ενδιαφέρει» (δεδομένου ότι στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για εμπλοκή του σε ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας).

Σε ανάλογες διαψεύσεις προβαίνουν επίσης ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, που αναφέρεται ως μελλοντικός πρόεδρος της ομάδας, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πηγή της πληροφορίας είναι «κύκλοι του Δήμου Ξάνθης». «Δεν είναι δυνατό να συμβαίνει ή να διαρρέεται κάτι από τον Δήμο Ξάνθης και να μην το γνωρίζω εγώ» σχολίαζε χαρακτηριστικά ο Τσέπελης που ήταν μαζί με τον Φανουράκη στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Πανόπουλου στο Σαλέ το απόγευμα της Τρίτης.

Αξιζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα από τις πληροφορίες που μεταφέρονται για το ενδιαφέρον Χαλιορή (και οι οποίες διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο), μεταφέρεται φημολογία και για τον όμιλο Τυράς των αδερφών Σαράντη που μεταξύ άλλων κατέχει στο χαρτοφυλάκιό του και την γαλακτοβιομηχανία «Ροδόπη». Ωστόσο και από αυτήν την πλευρά, σε επικοινωνία του ThrakiSportS, εκφραζόταν αρχικά έκπληξη για την φημολογία που έχει αναπτυχθεί, για να ακολουθήσει στη συνέχεια διάψευση από την διοίκηση της εταιρείας.

Είναι αναμφισβήτητο ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για την ΠΑΕ Ξάνθη ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της περιοχής να εμπλακούν ή να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα. Ωστόσο από την στιγμή που επί τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί αυτό, ενώ ο Πανόπουλος είχε δηλώσει ότι θέλει να πουλήσει την ομάδα και να φύγει «χθες» από το ποδόσφαιρο, γίνεται αντιληπτό ότι είναι ακόμα πιο δύσκολο αυτό να συμβεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου του deadline της 14ης Αυγούστου που έχει θέσει ο Πανόπουλος.

Το επίμαχο δημοσίευμα του «Μαχητή» έχει ως εξής: