Τιμήθηκε η μνήμη των δύο ηρώων καταδρομέων από τον Έβρο

Μια μέρα μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, υπό την κωδική ονομασία “ΑΤΤΙΛΑΣ”, στις 21 Ιουλίου 1974, χάνουν τη ζωή τους οι δυο ηρωικοί καταδρομείς, ο Χρήστος Χατζόπουλος από το Ελαφοχώρι και ο Χριστόδουλος Δοϊτσίδης από την Καρωτή Διδυμοτείχου.

Εχθές τελέσθηκε στο Διδυμότειχο η Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των δύο πεσόντων καταδρομέων.

Ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης  ο οποίος παρέστη στο μνημόσυνο έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook “Με αίσθημα ιστορικής μνήμης & σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα (19/7) στο Διδυμότειχο Εβρος η Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων Χρήστου Χατζοπούλου και Χριστόδουλου Δοϊτσίδη καταδρομέων κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και οι τραγικές συνέπειες αυτής, ”πλήγωσαν” και τον Έβρο και παραμένουν ακόμη νωπές!!

Η απώλεια τους αποτελεί την αξιακή βάση και το φωτεινό παράδειγμα για τις μεταγενέστερες γενιές την ώρα που η Τουρκία προκαλεί τριγμούς & αναταράξεις στην περιοχή μας!

Το 2007 είχα την τύχη & την τιμή ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας να βρεθώ στην Κύπρο προσκεκλημένος του ομόλογου μου με τον οποίο καταθέσαμε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονιτίσσης, ιερός χώρος & ταυτισμένος με τους ηρωικά πεσόντες το 1974 που υπερασπίζονταν την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και οι δύο ήρωες του Διδ/χου!!”

Πηγή: https://www.e-evros.gr