Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ είχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου

Με τον πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τους αντιπρυτάνεις κ.κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, Φώτη Μάρη και Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο είχε τη Δευτέρα συνάντηση ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του ΔΠΘ, με κυριότερο οι τεράστιες ελλείψεις σε εξειδικευμένο διοικητικό προσωπικό, που καθιστά οριακή τη λειτουργία του, και βεβαίως τα μεγάλα κενά σε διδακτικό προσωπικό. Έγινε ενημέρωση για έργα και μελέτες που είναι σε εξέλιξη, μεταξύ άλλων κατασκευή νέας Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, φοιτητικών εστιών και λεσχών στις τρεις πόλεις της Θράκης. Όπως επίσης για την προετοιμασία για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο υπάρξει σε σχέση με την πανδημία.

Σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία των νέων τμημάτων στο ΔΠΘ, ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες εκ μέρους της πανεπιστημιακής αρχής και του έγινε γνωστό από τις πρυτανικές αρχές ότι κατέθεσαν εκ νέου την συνολική πρότασή τους στο υπουργείο για την ίδρυση και λειτουργία των νέων τμημάτων.

Ο βουλευτής τους υπενθύμισε ότι έχει ζητήσει εδώ και καιρό από την υπουργό να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της πρότασης της Συγκλήτου, που βασίζεται αποκλειστικά σε ακαδημαϊκά κριτήρια και αποτελεί καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Έκανε γνωστό ότι πολύ γρήγορα θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία των έξι νέων τμημάτων στο ΔΠΘ.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις για την ενημέρωση και εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνδράμει στις πρωτοβουλίες του πανεπιστημίου, που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.

Πηγή: https://www.paratiritis-news.gr