Γ’ Εθνική: Αποσύρονται Εθνικός Σιδηροκάστρου και Δόξα Καμήλας, αλλάζει ο χάρτης του ομίλου

Ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Σερρών Εθνικός Σιδηροκάστρου όλα δείχνουν ότι δεν θα δηλώσει τελικά συμμετοχή στην νέα Γ’ Εθνική και στα χνάρια του βαδίζει και η Δόξα Κάτω Καμήλας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βασίλη Αναστασιάδη στην ΕΡΤ Σερρών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά και την άνοδο του Πανσερραϊκού στην Football League, η ΕΠΣ Σερρών θα έχει μόνο εκπρόσωπο στην κατηγορία τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, αφού και οι δυο άλλες ομάδες του τοπικού, ΑΕ Χρυσού και «Σέρρες 1800», που έχουν δικαίωμα να καλύψουν τις θέσεις τους, δείχνουν απρόθυμες για το έκτακτο άλμα προς τις εθνικές κατηγορίες. 

Ήδη οι περισσότεροι παίκτες της Δόξας Κάτω Καμήλας έχουν αποχωρήσει και μένει να διαφανεί αν γίνει επανεκκίνηση της ομάδας φέτος στο τοπικό ή αν ενδεχομένως εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ο Εθνικός Σιδηροκάστρου θα λάβει και πάλι μέρος στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Σερρών.

Με αυτό το δεδομένο, ο Α’ Όμιλος της Γ’ Εθνικής που περιλαμβάνει τις ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μένει από 15 με 13 μόνο ομάδες και ενώ φημολογούνται και άλλες αποχωρήσεις. Αυτό πρακτικά ίσως σημαίνει πιθανή μεταφορά ομάδων από άλλες Ενώσεις όπως για παράδειγμα η ΕΠΣ Μακεδονίας.

Υπάρχουν επτά εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης στη Γ΄Εθνική και θα βόλευε αρκετούς να «σπάσουν» σε δυο γκρουπ και κάποιοι να έρχονταν στον Α’ Ομιλο, κάτι που θα σήμαινε όμως αυτομάτως και αυξημένο ανταγωνισμό για τις έξι ομάδες της Θράκης (Αρη Αβατου, Ενωση Αλεξανδρούπολης, Ορφέα Ξάνθης, Δοξα Νεου Σιδηροχωριου, ΑΕ Διδυμοτείχου και Αναγέννηση Θαλασσιάς).