Επόμενη μέρα με ριζική ανανέωση στο ρόστερ του ΑΟΞ! Τα 20 συμβόλαια που λήγουν και τα 8 σε ισχύ

Η επόμενη μέρα βρίσκει την ομάδα της Ξάνθης ανακουφισμένη για την παραμονή της στην Super League αλλά καθώς το βλέμμα είναι στραμμένο στην συνέντευξη Πανόπουλου, γίνεται αντιληπτό ότι οι αλλαγές θα είναι ριζικές την επόμενη μέρα.

Πολλά ακουγονται για το διοικητικό κομμάτι αλλά όχι μόνον αυτό. Πρόσφατα γραφτηκε ότι ο Γιάννης Παπαδημητρίου θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα, ερωτηματικό παραμένει αν προπονητής θα παραμείνει ο Νίκος Καραγεωργίου ενώ πολλές αλλαγές αναμένονται και στο διοικητικό κομμάτι με αποχώρηση πολλών στελεχών της παλιάς φρουράς.

Ωστόσο θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγες και στο αγωνιστικό κομμάτι και αυτό δεν αφορά μόνο τη αποχώρηση Παπαδημητρίου αλλά και των πιο πολλών παικτών. Κατά την πάγια τακτική των τελευταίων ετών δεν υπάρχουν πολλά διάρειας συμβόλαια, μόλις οκτώ στο σύνολο των 28 παικτών που είχαν παραμείνει στο ρόστερ.

Αυτό σημαίνει ότι 20 ποδοσφαιριστές αποδεσμεύονται με το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Κάποιοι από αυτούς είναι δανεικοί και επιστρέφουν στις ομάδες τους και γνωρίζουμε ότι φεύγου, για άλλους που μένουν ελεύθεροι θα πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις για να μείνουν αν το επιθυμούν οι ίδιοι αλλά και εφόσον τους θέλει η ομάδα.

Παρακάτω γίνεται μια απόπειρα να καταγραφουν από το υπάρχον ρόστερ της Ξάνθης ποια είναι να συμβόλαια που λήγουν και ποια είναι αυτά που διατηρούνται σε ισχύ και ως πότε, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και την βοήθεια του trasnfermarkt, γιατί είναι γνωστό ότι η Ξάνθη παραδοσιακά δεν ανακοινώνει διάρκειες συμβολαίων.

Αυτό σημαινε ότι μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, κυρίως για μερικούς παίκτες που ίσως έχουν ήδη ανανεώσει αλλά αυτό δεν έχει γίνει γνωστό. Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένονται και στο ρόστερ ριζικές αλλαγές στην Ξάνθη, όπως και στα υπόλοιπα επίπεδα.

Αναλυτικά η λίστα με αυτούς που λήγουν τα συμβόλαια (και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγουν) και με αυτούς που παραμένουν σε ισχύ (και άρα μένουν):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ
Κάρλος Άμπαντ
Παναγιώτης Σταθάκης

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ
(ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)
Βίτορ Σαο Μπέντο 30/6/2021
Νικολα Στεπανοβιτς 30/6/2022

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ
Μάκης Μαξεβανίδης
Χρήστος Λισγάρας
Στέλιος Μαλεζάς
Χόρχε Ροντρίγκεζ Κασάδο
Λεάντρο Σόσα
Μικαελ Ντιρεσταμ (έχει ήδη φύγει)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ
(ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)
Κώστας Θυμιάνης 30/06/2021
Αριστοτελης Καρασαλίδης 30/06/2021
Γιάννης Λεωντσάκος 30/06/2022
Δημος Τενεκές 30/06/2022

ΜΕΣΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ
Ζαν Μπαριέντος
Αλεξάντερ Κοβάσεβιτς
Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς
Φάμπιο Στάρτζεον
Τεχέιρα Εντουάρντο
Γουίλιαμ Ντε Αμορίμ
Μεχντί Τερκί
Τιμπό Μουλέν
Βασίλης Φασίδης

ΜΕΣΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ
(ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)
Κασά Καμαρά 30/06/2021

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ
Ματίας Κάστρο
Τζόρναν Φοσέ
Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ
(ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)
Γιάννης Φάκκης 30/06/2021