Βόμβα Μάνταλου στην ΕΡΑ Σπορ: «Δεν ανακάλυψε τα ληγμένα δελτία ο διαιτητής, του το σφύριξαν από ΑΕΚ»

Σε μια αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε ο πρώην διεθνής διαιτητής Σταύρος Μάνταλος, νυν επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Καβάλας σε σχέση με τα ληγμένα δελτία του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Οπως είπε, με την εμπειρία του και την γνώση που έχει, μετά βεβαιότητας μπορεί να πει ο διαιτητής εκτέλεσε την διαδικασία που ορίζει ο ΚΑΠ κατόπιν ενημέρωσης που είχε προφανώς από κάποιον από την ομάδα της ΑΕΚ. Δεν ισχύει δηλαδή ότι ο τεταρτος Διαμαντόπουλος ανακάλυψε μόνος του ότι τα δελτία του ΠΑΟΚ ήταν ληγμένα, καθώς δεν δίνονται τα δελτία στους διαιτητές αλλά μόνο στον παρατηρητή. Προσκομίζονται στον διαιτητή αν υπάρξει κάποιο ζήτημα.

«Προφανώς κάποιος ζήτησε να ελεγθούν τα δελτία, ίσως έχοντας κάποια σχετική πληροφορία», ανέφερε ο Σταύρος Μάνταλος ανατρέποντας όλα όσα γνωρίζαμε ως τώρα. «Προφανώς την ενημέρωση αυτή δεν μπορεί να την έκανε ο ΠΑΟΚ που όπως καταλάβαμε κοιμόταν, άρα εννοείται ότι ήταν κάποιος της ΑΕΚ», σχολίασε – για να πάρει την καταφατική απάντηση του πρώην διαιτητή – ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Σπορ και παρουσιαστής της βραδινής εκπομπής του κρατικού ραδιοφώνου Δημήτρης Μαλισιόβας.

Ο Μάνταλος εξήγησε ότι τα δελτία αν δεν προκύψει κάποια καταγγελία – ειδοποίηση σαν και αυτήν που έγινε στο ματς ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, ουσιαστικά δεν φτάνουν ποτέ στους διαιτητές και μένουν στους παρατηρητές. Από την στιγμή που υπήρξε αυτή η καταγγελία, ορθά έγινε ο έλεγχος και ορθά ο διαιτητής αφενός ενημέρωση ότι ήταν ληγμένα, αφετέρου ξεκίνησε το ματς εφόσον υπήρχε συγκατάθεση και των δυο ομάδων προς αυτό.

Παράλληλα, ο Σταύρος Μάνταλος υποστήριξε ότι για αυτόν τον λόγο που μόλις εξήγησε δεν μπορεί να υπάρξει καμία τιμωρία στους διαιτητές των προηγούμενων αγώνων του ΠΑΟΚ που θεωρητικά δεν πήραν χαμπάρι τα ληγμένα δελτία, καθώς δεν έχουν καμία ευθύνη ελέγχου οι ίδιοι των καρτών υγείας των ποδοσφαιριστών αλλά αυτές μένουν στον παρατηρητή. Περισσότερα όταν θα υπάρξει η πλήρης απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του Σταύρου Μάνταλου, που προφανώς θα προκαλέσουν μεγάλη αίσθηση αφού ανατρέπουν όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε.