Γλίτωσε τον υποβιβασμό με καρδιοχτύπι ο ΑΟΞ! Εμεινε στο μηδέν στην Λάρισα αλλά δεν σκόραρε και ο Πανιώνιος

H Ξάνθη ίσως στην πιο περιπετειώδη σεζόν της ιστορίας της (και δεν αναφερόμαστε μόνο αγωνιστικά) τα κατάφερε και πάλι, έμεινε ζωντανή παίρνοντας λευκη ισοπαλία στην Λάρισα και σε συνδυασμό με την δραματικη επίσης ισοπαλία στο Περιστέρι όλα δείχνουν ότι θα είναι μια ακόμη σεζόν, 32 σερί, στην Α’ Εθνική.

Η Ξάνθη παρά το -12 της αφαίρεσης βαθμών για πειθαρχικούς λόγους άντεξε παρά το αγχος σε ένα εχθρικό παρά τις άδειες εξέδρες κλίμα και καρδιοχτυπησε καπως στο τελος αφού η Λαρισα απείλησε στο 90+4′ ενω την ίδια ώρα και ο … Πανιωνιος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 90+6!!! Αν ειχε μπει ενα γκολ σε βαρος της ή αν είχε σκοράρει ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας ήταν πάρα πολύ μέτριο. Αν εξαιρεθεί το σουτ του Ντε Αμορίμ στο 2′ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κρίστινσον με το οποίο φάνηκε να ξεκινά δυναμικά η Ξάνθη, το σουτ του Τόρζε στο 11′ που πέρασε άουτ και ένα σουτ του Κοβάτσεβιτς έξω από την περιοχή στο 45+1′, που δεν βρήκε στόχο δεν μπορουμε να θυμομαστε τιποτα. Μηδεν είχαμε όμως την ιδια ωρα και στο Περιστερι με τον Ατρομητο να παλιορκει τον Πανιώνιο, όπως ακούγαμε άπαντες από τα τρανζιστοράκια στο AEL FC Arena.

Στο δεύτερο 45λεπτο είδαμε και μια-δυο καλές ευκαιρίες στο 54′ σε σουτ του Κοβατσεβιτς που πέρασε αουτ και στο 59′ πάλι με τον Κοβάτσεβιτς έξω από την περιοχή, όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς σταμάτησε το σουτ με τάκλιν με τους Ξανθιωτες να ζητούν χερι. Μαλιστα στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα και ο Βινίσιους με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι στην καλύτερη φάση του ματς.

Στο 61′ ο Σεσέροβιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Μιλοσάβλιεβιτς, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι και στο 66′ ο Άμπαντ μπλόκαρε το σουτ του Τόρζε. Στο 90+4′ ο Φιλίπ έκανε το μακρινό σουτ που απέκρουσε δυσκολα σε κόρνερ ο Άμπαντ και όλα εληξαν ευχαριστα με το σφυριγμα του Τασου Σιδηρόπουλου και οταν μαθευτηκαν τα νέα ενα λεπτο νωρίτερα για το τι εγινε και στο Περιστερι.

ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς (83′ Μιχαήλ), Ηλιάδης, Ζίζιτς, Φίλιπ, Μιλοσάβλιεβιτς (76′ Λουφάκης), Σετσέροβιτς, Τόρζε, Πινακάς, Βινίσιους.
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς (84′ Κάστρο), Κοβάτσεβιτς, Ντε Αμορίμ (89′ Σόσα), Στούρτζεον, Γκαργκαλατζίδης (70′ Φοσέ).