Παραιτήθηκαν και τα τελευταία δύο μέλη της Εφέσεων! Δεν δικάζεται η υπόθεση Ξάνθης-ΠΑΟΚ πριν από τον Σεπτέμβριο

Την παραίτησή τους από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ υπέβαλαν και τα δύο τελευταία μέλη που της είχαν ουσιαστικά απομείνει, ο Νίκος Βόκας και τη Βασιλική Βλαχοπαναγιώτου.

Μετά τον πρόεδρο της Επιτροπής, Παναγιώτη Φιλόπουλο, αλλά και το μέλος αυτής, Γεράσιμο Βρυώνη, αλλά και την άρνηση διορισμού από τέσσερα αναπληρωματικά μέλη που μόλις πριν δύο εβδομαδες εξελέγησαν, ακολούθησαν την Παρασκευή (17/7) ακόμη δύο παραιτήσεις. 

Όπως αναφέρει το μπλογκ του Κυριακου Θωμαΐδη dikisports, την παραίτησή τους υπέβαλαν και οι εφέτες Βασιλική Βλαχοπαναγιώτου και Νίκος Βόκας, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει πλέον η Επιτροπή να συσταθεί από το… μηδέν για να εκδικάσει μεταξύ άλλων και την υπόθεση της καταγγελίας περί σχέσεων μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης που ανέπεμψε το CAS αλλά και την όποια απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για πιθανή τιμωρία Ολυμπιακού και Ατρομήτου. 

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο Βόκας (που είχε μειοψηφίσει στην Επιτροπή Εφέσεων στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης ζητώντας να μπει στην ουσία της υπόθεσης η Επιτροπή) επισημαίνει ότι θέλει «να εξαλειφθεί κάθε σκιά στο πρόσωπό μου για τα κίνητρα της παραμονής μου». 

Αναλυτικά όσα αναφέρει: 
«Μετά την παραίτηση των δύο εξαίρετων συναδέλφων μου, με τους οποίους ανέπτυξα ένα γόνιμο επιστημονικό διάλογο στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – Ξάνθη, παρακαλώ να δεχτείτε και τη δική μου παραίτηση από τη θέση του μέλους της Επιτροπής Εφέσεων της Ομοσπονδίας σας, προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε σκιά στο πρόσωπό μου για τα κίνητρα της παραμονής μου. Επιπλέον, προς αποφυγή κάθε παρανόησης, σας γνωρίζω ότι η επιλογή της χρονικής στιγμής της παραίτησής μου συνδέεται αποκλειστικά με την πρόθεσή μου να διευκολύνω την Ομοσπονδία σας να εξαντλήσει τις δυνατότητες αναπλήρωσης των παραιτηθέντων μελών της Επιτροπής Εφέσεων από τα αναπληρωματικά μέλη, ώστε να καταστεί δυνατή η νόμιμη συγκρότησή της και ολοκληρωθεί ομαλά η αγωνιστική περίοδος».

Η Βλαχοπαναγιώτου από την πλευρά της, που ήταν και αναπληρώτρια πρόεδρος, δηλώνει ότι παραιτείται για «προσωπικούς λόγους», επισημαίνοντας «την αδυναμία συγκρότησης της Επιτροπής». Πλέον πρέπει το Εφετείο Αθηνών να ορίσει νέα λίστα δικαστών και να ακολουθήσουν εκλογές αυτών μέσα από Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, η οποία είναι αδύνατο να γίνει πριν περάσει ένας μήνας από την πρόσκλησή της. Συνεπώς δεν θα πρέπεθ να αναμένουμε την επανεκδίκαστη της υπόθεσης Ξάνθης – ΠΑΟΚ που ανέπεμψε το CAS πριν τον Σεπτέμβριο – με ό,τι αυτό σημαίνει. Ειδικά όταν για παράδειγμα η Ξάνθη έχει ήδη αιτηθεί να μην υπάρξει επικύρωση βαθμολογίας αν δεν δικαστεί εκ νέου η υπόθεση στην Εφέσεων…