Καταγγελία Πανιωνίου στην ΕΕΑ με αίτημα νέα τιμωρία και τον υποβιβασμό της Ξάνθης

Την τιμωρία της Ξάνθης ζητάει με καταγγελία της στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η ΠΑΕ Πανιώνιος, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μετά την επιστροφή της υπόθεσης από το CAS στην Επιτροπή Εφέσεων και της καταγγελίας του Ολυμπιακού περί σχέσεων μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, ο Πανιώνιος αυτή τη φορά παίρνει την σκυτάλη και προσέφυγε στην… Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Εκεί όχι απλά ζητά να μην αλλάξει η τιμωρία για την ακριτική ομάδα (κάτι που για την ώρα έτσι κι αλλιώς δεν έχει γίνει αφού η Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS) αλλά ζητάει και να τιμωρηθεί εκ νέου η ομάδα της Θράκης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς. 

Ουσιαστικά οι “κυανέρυθροι” προσφεύγοντας στην ΕΕΑ ζητούν νέα επιβολή αφαίρεσης βαθμών στην ομάδα της Ξάνθης πριν προφανώς την επικύρωση της βαθμολογίας, ώστε να την προσπεράσουν στα χαρτιά στην βαθμολογία και να παραμείνουν εκείνοι αντί της Ξάνθης, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι Πανιώνιος και Ξάνθη μάχονται για την αποφυγή τξς τελευταίας θέσης ενώ η Ξάνθη έχει ζήτησε με επιστολή της προς τη Σούπερ Λιγκ να μην επικυρωθεί η βαθμολογία μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, προσδοκώντας ότι θα πάρει και αυτή -όπως ο ΠΑΟΚ- πίσω τους επτά βαθμούς που της έχουν αφαιρεθεί.