Super League: Θεωρητικό ενδεχόμενο να βρει η Ξάνθη αντίπαλο τον… Παράσχο στα μπαράζ παραμονής

Ως ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Μπάμπη Τεννέ στον Απόλλωνα Σμύρνης εμφανίζεται ο μέχρι προσφάτως τεχνικός της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος, κάτι που σημαίνει ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα στα μπαράζ παραμονής/ανόδου στη Super League εφόσον φυσικά αυτά διεξαχθούν βάσει των προκηρύξεων που ακόμα τυπικά ισχύουν.

Εκλεκτός του ιδιοκτήτη του Αθηναϊκού συλλόγου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, αποτελεί ο Γιώργος Παράσχος, σύμφωνα με πληροφορίες από την πρωτεύουσα. Ο 67χρονος πολύπειρος τεχνικός έχει βρεθεί τρεις φορές στον πάγκο του ΑΟΞ, με πιο πρόσφατη θητεία αύτη της φετινής χρονιάς (2019-2020), όπου αντικατέστηκε τον Κίκο Ραμίρεθ αλλά η μη επίτευξη του στόχου της εισόδου της θρακικής ομάδας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος τον οδήγησε στην έξοδο.

Οι δύο προηγούμενες θητείες του Μακεδόνα προπονητή στην Skoda τότε Ξάνθη ήταν το 2008-2009 και ένα μικρότερο πέρασμα το 2010. Αν οριστικοποιηθεί μάλιστα η πρόσληψη του ως προπονητή του Απόλλωνα, τότε βάσει τουλάχιστον των όσων ακόμα και σήμερα προβλέπουν οι προκηρύξεις, θα κληθεί αντιμετώπισει την πρώην ομάδα του στην διαδικασία των μπαράζ για την άνοδο (στην περίπτωση του Απόλλωνα) ή για την παραμόνη (στην περίπτωση της Ξάνθης) στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν (2020-2021) της Super League.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Super League 2 που διεκόπη οριστικά με απόφαση του ΔΣ της συγκεκριμένης κατηγορίας (αν και η απόφαση έχει προσβληθεί από τον Λεβαδειακό) και βάσει της προκήρυξης SL1 και SL2 που έχουν εγκριθεί από την ΕΠΟ, θα κληθεί να παίξει μπαράζ με τον προτελευταίο της SL1 (που αυτή τη στιγμή είναι η Ξάνθη). Βέβαια, με τον Απόλλωνα να έχει πάνω από 4 μηνες να παίξει ποδόσφαιρο, κρίνεται απίθανο το μπαράζ να γίνει και το πιο πιθανό είναι να οδηγηθούμε σε αναδιάρθρωση με την 2η ομάδα της SL2 να ανεβαίνει αυτόματα αλλά και την προτελευταία της SL1 να μην πέφτει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν οριστεί μπαράζ, θα πρέπει να γίνει ως τις 3 Αυγούστου και μιλάμε για διπλούς αγώνες.