Πρώην της Ξάνθης ο πρώτος που ενημερώθηκε για τα «ληγμένα» δελτία του ΠΑΟΚ στο ματς με ΑΕΚ

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση – «βόμβα» για τα ληγμένα δελτία του ΠΑΟΚ που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στη «μάχη» με την ΑΕΚ για τη δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οπως έγινε γνωστό αρχικά από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ αλλά επιβεβαιώθηκε και από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, προέκυψε πρόβλημα με δελτία υγείας συνολικά 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ τα οποία δεν είναι θεωρημένα από τις 5 Ιούλιου, γεγονός που αναφέρει το φύλλο αγώνα ο διαιτητής Ντάνι Μακέλι. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται δικαίωμα στην ΑΕΚ να καταθέσει ένσταση και να πάρει το παιχνιδι στα χαρτιά με σκορ 3-0, ανατρέποντας την βαθμολογία που διαμορφώθηκε μετά το 0-0 στο ΟΑΚΑ.

Το θρακιώτικο ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο πρώτος που σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το ΟΑΚΑ ενημερώθηκε για την πρωτοφανή γκάφα ηταν ένας πρώην παίκτης της Ξάνθης. Ο λόγος για τον Χρήστο Καρυπίδη που ενημερώθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης από τον τέταρτο διαιτητή της συνάντησης Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο για το πρόβλημα που υπάρχει με τα δελτία του ΠΑΟΚ. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης.

Ο Καρυπίδης αγωνίστηκε για δύο σεζόν στην Ξάνθη από το 2014 ως και το 2016 μετρώντας 38 συμμετοχές και επιτυγχάνοντας ένα γκολ. Προέρχεται από την οικογένεια του ΠΑΟΚ και όταν πριν ενάμισι χρόνο κρέμασε τα παπούτσια του, ανέλαβε χρέη τιμ μάνατζερ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν του αποδίδεται ευθύνη για την πρωτοφανή γκάφα, ωστόσο το γεγονός είναι ότι ήταν ο πρώτος από το στρατόπεδο του δικεφάλου που ενημερώθηκε από τον τέταρτο διαιτητή και ανέλαβε με την σειρά του να ενημερώσει τους ιθύνοντες της ΠΑΕ.

Μετά από την διαπίστωση του ζητήματος και την καταγραφή του στο φύλλο αγώνα, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει δικαίωμα 48 ωρών για να καταθέσει ένσταση και να διεκδικήσει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς από το παιχνίδι, που κανονικά έληξε ισόπαλο. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να μην καταθέσει ένσταση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αντίστοιχο πρόβλημα υπήρχε και στα ματς του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή και Παναθηναϊκό την περασμένη Τετάρτη, αλλά φαίνεται ότι ξέφυγε της προσοχής των αρμόδιων, εν προκειμένω των διαιτητών – που βάσει ΚΑΠ οφείλουν να τιμωρηθούν με τρίμηνο αποκλεισμό από αγώνες.