Κίνδυνος τρίμηνης τιμωρίας στον Στέφανο Κουμπαράκη εξαιτίας των αθεώρητων καρτών υγείας του ΠΑΟΚ

Με τιμωρία απαγόρευσης ορισμού σε αγώνες για τρεις μήνες κινδυνεύει ο διαιτητής της ΕΠΣ Θράκης Στέφανος Κουμπαράκης εξαιτίας των αθεώρητων καρτών υγείας του ΠΑΟΚ, που γνωστοποιήθηκαν μετά την αναμέτρηση ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Ο Κουμπαράκης δεν εμπλέκεται με τον συγκεκριμένο αγώνα. Ωστόσο οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ αναφέρουν οτι τα αθεώρητα δελτία δεν προέκυψαν εντελώς ξαφνικά, αλλά υπάρχουν από 1ης Ιουλίου και αυτό σημαίνει ότι με ληγμένα δελτία έγιναν και τα υπόλοιπα ματς αυτού του μήνα του ΠΑΟΚ, δηλαδή το ματς του πρώτου γύρου των πλέι οφ με την ΑΕΚ στην Τούμπα που είχε διεξαχθεί 1/7 και ακολούθως τα ματς με ΟΦΗ στο Ηράκλειο, Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης.

Στο ματς την ΑΕΚ που έγινε την 1η Ιουλίου άρχοντας της αναμέτρησης ήταν ο Ιταλός Μάρκο Ντι Μπέλο με τέταρτο τον Δημήτριο Καραντώνη (Ημαθίας) και σε αυτό με τον ΟΦΗ πρώτος διαιτητής ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης) και τέταρτος ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων). Σε εκείνο με τους πράσινους πρώτος διαιτητής ήταν ο Νταμίρ Σκόμινα και τέταρτος ο Γιώργος Τάσσης (Ηπείρου), ενώ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν οι Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας) με τέταρτο τον Φωτιάδη (Καστοριάς).

Ποια είναι η ποινή που προβλέπεται για τους διαιτητές; Σύμφωνα με το εδάφιο γ’ της τρίτης παραγράφου του Άρθρου 18 του ΚΑΠ κινδυνεύουν με απαγόρευση διεύθυνσης αγώνων για τουλάχιστον τρεις μήνες. Συγκεκριμένα αναφέρονται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου για την σεζόν 2019 – 2020 τα εξής: “Σε περίπτωση παραβίασης των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τουλάχιστον 3 μήνες”.

Ο Κουμπαράκης δεν είχε πάει καλά στο ματς του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ αφήνοντας με παράπονα και τις δυο ομάδες. Αυτος ειναι ο λόγος που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει οριστεί ούτε στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής ούτε σε αυτά της Τετάρτης ούτε σε εκείνα της περασμένης αγωνιστικής – στην οποία μάλιστα λόγω έλλειψης διαιτητών κλήθηκε ένας να βρεθει σε δυο αγώνες μέσα σε 48 ώρες (ο Φωτιας που ηταν VARίστας τόσο στο Ξάνθη-Αστέρας όσο και την επομένη στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκος στο ΟΑΚΑ). Πλέον κινδυνεύει με επιπλέον τρίμηνη τιμωρία.