Κανένας κίνδυνος τιμωρίας Κουμπαράκη με βάση το φύλλο αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ! Δεν κάνει ένσταση η ΑΕΚ, κατατομήσεις ζητά ο ΟΣΦΠ

Σε προηγούμενο άρθρο το ThrakiSportS ανέφερε ότι βάσει ΚΑΠ κινδυνεύει με τρίμηνη τιμωρία ο Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Θράκης επειδή ήταν διαιτητής στον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και υπήρχαν αναφορές ότι τα αθεώρητα δελτία του ΠΑΟΚ είχαν πρόβλημα από την 1η Ιουλίου.

Ο αγώνας ΟΦΗ-ΠΑΟΚ διεξήχθη στις 4 Ιουλίου και σύμφωνα με το πιο επίσημο έγγραφο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το φύλλο αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που αναφέρεται στο γεγονός και αποκαλύφθηκε από τον Άρη Ασβεστά στον sport-fm, αποδεικνύεται ότι τελικά τα δελτία είχαν θεώρηση 5 Ιουλίου του 2019 και άρα έληγαν το βράδυ της 4ης Ιουλίου 2020. Κατά συνέπεια στον αγώνα που διαιτήτευσε ο Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Θράκης, τα δελτία ήταν σε ισχύ και ΚΑΚΩΣ τον έχει πάρει η μπάλα σε σειρά δημοσιευμάτων (όπως και του ThrakiSportS) ότι κινδυνεύει με τιμωρία.

Βέβαια, βάσει του ίδιου φύλλου αγώνα υπάρχει ένας παίκτης από τους 12 που είχε και τότε ληγμένο δελτίο και αγωνίστηκε κανονικά στην Κρήτη. Ο λόγος για τον Μίροσλαβ Στοχ που το δελτίο του είχε θεώρηση 29 Ιουνίου 2019 και άρα είχε λήξει. Ακόμα και για ένα άτομο η αλήθεια είναι ότι ο ΚΑΠ προβλέπει σοβαρές κυρώσεις στον διαιτητή. Η αλήθεια όμως είναι επίσης ότι είθισται ο τέταρτος διαιτητής να κάνει αυτόν τον έλεγχο, για αυτό και αν η ΚΕΔ προχωρήσει σε τιμωρίες, αναμένεται πρωτίστως αυτοί να βρεθούν στο στόχαστρο.

Σε κάθε περίπτωση ο Στέφανος Κουμπαράκης ΔΕΝ αναμένεται να έχει κυρώσεις για τα ληγμένα δελτία του ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε οτι ΔΕΝ θα καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ υποστηρίζοντας ότι οι αγώνες οφείλουν να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά ενώ την ίδια ώρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία στην ΚΕΔ με την οποία ζητά την παραδειγματική τιμωρία – καρατόμηση όσων διαιτητών επετρεψαν να διεξαχθούν ματς με ληγμένα δελτία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα ένστασης, που έχει βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ, εναντίον του κύρους του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ.

Η πρωτοφανής περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής δώδεκα ποδοσφαιριστών του αντιπάλου μας, λόγω μη ανανέωσης των Δελτίων Υγείας (ειδικά αυτήν την εποχή) και η δεδομένη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League, αν προχωρούσαμε σε ένσταση, δεν αλλάζει τα πιστεύω μας.

Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα.

Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ! Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά!

Η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις.

Η παράδοξη για πολλούς απόφασή μας, που έρχεται κόντρα στα ήθη που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας ειδικά τον τελευταίο καιρό, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μικρό δικό μας βήμα, θα εξελιχθεί σε άλμα προς τη συνολική αλλαγή κατεύθυνσης του ποδοσφαίρου μας».

Η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΚΕΔ:

«Από χθες το βράδυ το πρωτάθλημα της Super League 1 βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με το άρθρο 18 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 1 υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή πριν την έναρξη των αγώνων τους μεταξύ άλλων και τις κάρτες υγείας των (αγωνιζόμενων) ποδοσφαιριστών οι οποίες πρέπει να είναι κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα εν ισχύ. Λόγω του χαρακτήρα των πληροφοριών που περιέχονται στις κάρτες υγείας και οι οποίες καλύπτονται από τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι μόνοι που έχουν πρόσβαση και που ελέγχουν την πληρότητα και νομιμότητα των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών εκάστης διαγωνιζόμενης ομάδας είναι οι Διαιτητές της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την εν ισχύ ύπαρξη της Κάρτας Υγείας που τον συνοδεύει, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις ενώ οι Διαιτητές που επέτρεψαν την αντικανονική συμμετοχή τιμωρούνται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες (αρ. 18 παρ. 3.γ Κ.Α.Π.).

Όπως αποκαλύφθηκε μετά το χθεσινοβραδινό παιχνίδι (15.07.2020) μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, και επιβεβαιώνεται από τα αναγραφόμενα στο Φ.Α., η ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο παιχνίδι με δώδεκα (12) ποδοσφαιριστές των οποίων οι Κάρτες Υγείας έχουν απωλέσει την ισχύ τους.

Τούτο σημαίνει πως εφόσον οι συγκεκριμένες Κάρτες Υγείας έληξαν είτε πριν την έναρξη είτε και κατά την διάρκεια των play off όλοι οι αγώνες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που τελέστηκαν μετά τον χρόνο λήξης πάσχουν καθώς είναι βέβαιο ότι αγωνίστηκαν σε αυτούς αντικανονικά οι περισσότεροι εκ των δώδεκα (12) ποδοσφαιριστών των οποίων οι Κάρτες Υγείας έχουν απωλέσει την ισχύ τους.

Παρ’ όλα αυτά οι Διαιτητές των αγώνων αυτών ουδέν ανέφεραν για την συγκεκριμένη παράβαση στα Φ.Α. των οικείων αναμετρήσεων και επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αγωνιστούν αντικανονικά, αλλοιώνοντας με τον τρόπο αυτό τους όρους των παιχνιδιών.

Όπως αντιλαμβάνεστε το συγκεκριμένο γεγονός συνιστά αλλοίωση του Πρωταθλήματος η οποία θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν αυτό δεν είχε κριθεί και βαθμολογικά ως προς την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Συγκεκριμένα για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η προφανέστατα δόλια συμπεριφορά των Διαιτητών κ.κ. Μανούχου και Φωτιάδη εναντίον μας κατά τον από 12.07.2020 αγώνα μας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου ουδέν ανέγραψαν στο Φ.Α. για την συγκεκριμένη παράβαση από πλευράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (βλ. συνημμένο Φ.Α. της αναμέτρησης) και επέτρεψαν την αντικανονική συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση δικαιώνει την απαίτησή μας προ της διεξαγωγής του αγώνα για την τοποθέτηση ξένου διαιτητή στο παιχνίδι, η οποία αγνοήθηκε πλήρως από την ΚΕΔ κατά παράβαση των συμπεφωνημένων σχετικά με την διεξαγωγή όλων των αγώνων μεταξύ των “Big -4” του πρωταθλήματος με ξένους διαιτητές, ιδίως δε όταν αυτοί κρίνουν την 2η θέση του πρωταθλήματος και το ποια ομάδα θα συμμετάσχει στα προκριματικά του UEFA Champions League.

Πλέον μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και την έκταση αυτού (καθώς μιλάμε για δώδεκα -12- ποδοσφαιριστές συνολικά) θα πρέπει τόσο οι συγκεκριμένοι διαιτητές του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ, όσο και οι Διαιτητές των αγώνων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που διεξήχθησαν μετά το χρόνο λήξης των Καρτών Υγείας των εμπλεκόμενων ποδοσφαιριστών να παραπεμφθούν πειθαρχικά σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και όχι απλά να τιμωρηθούν Παραδειγματικά, αλλά να αποκλειστούν και από τους Πίνακες Διαιτησίας της επόμενης περιόδου.

Με βάση όλα τα ανωτέρω σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων διαιτητών που αλλοίωσαν τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Οτιδήποτε διαφορετικό θα αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης μιας προφανούς παρανομίας, έναντι της οποίας επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας».

Οσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: