Γ’ Εθνική: Κοντά στο τεράστιο «μπαμ» με τον «θρακιώτη» Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ο Ίκαρος Καλλιθέας

Δύο μήνες μετά την επέτειο 20 χρόνων από την κατάκτηση του τίτλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ από τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο ίδιος συνεχίζει το μπάσκετ και έχουν «ανάψει» οι φήμες περί μεταγραφής του «Big Sofo» στον Ίκαρο Καλλιθέας και την Γ’ Εθνική.

Ο Σοφοκλής πριν μετακομίσει στην Καβάλα και έπειτα στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και ξεκινήσει η μεγάλη καριέρα που όλοι γνωρίζουμε, έμενε αρχικά στον Έβρο και αργότερα στην Ξάνθη. Μάλιστα, από την Ασπίδα Ξάνθης με προπονήτρια την Άρτεμις Βασιλειάδου ξεκίνησε να μαθαίνει τι εστί πορτοκαλί μπάλα, σε ηλικία 7 ετών, περίπου το 1992, όπως αναφέρεται και στο παρακάτω άρθρο της επετείου.

Ο 35χρονος θηριώδης σέντερ με αρκετά προβλήματα τραυματισμού τα τελευταία χρόνια, έκανε την επανεμφάνισή του πέρυσι τον Νοέμβρη για το πρωτάθλημα της Basket League με τον Ιωνικό Νίκαιας κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ συνολικά αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια. Αξιοσημείωτο είναι πως είχε να αγωνιστεί από τον Γενάρη του 2018 με τα Τρίκαλα επίσης για την Α1.

Αναμφισβήτητα αν ο Ίκαρος Καλλιθέας καταφέρει και συμφωνήσει με τον «Baby Shaq», θα μιλήσουμε για μια από τις σπουδαιότερες κινήσεις του καλοκαιριού στις Εθνικές Κατηγορίες.