ΕΠΣ Έβρου: Επισημοποιήθηκε ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της νέα σεζόν

Η ΕΠΣ Έβρου ανακοίνωσε και επισήμως τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ThrakiSportS.

Παρά την πρόταση που υπήρξε για μια εναιαία κατηγορία με τέσσερις ομίλους και πλέι οφ σε ένα Πρωτάθλημα Ειδικών Συνθηκών, τελικά μετά από τις αντιδράσεις που υπήρξαν από μικρή μερίδα συλλόγων και δεδομένου ότι είχε απαιτηθεί ομοφωνία, αποφασίστηκε να διατηρηθεί το υπάρχον μοντέλο.

Αυτό σημαίνει ότι όπως έγραψε την περασμένη Παρασκευή το ThrakiSportS, θα υπάρξει η Α’ Κατηγορία σε έναν όμιλο (προφανώς με 12 ομάδες) και οι υπόλοιπες ομάδες θα λαβουν μέρος στην Β’ Κατηγορια που θα διεξαχθεί σε δυο γεωγραφικα καταμερισμένους ομίλους χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με τη απερχόμενη περίοδο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η Ε.Π.Σ. Έβρου αντιλαμβανόμενη έγκαιρα τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, τόσο στην κοινωνία όσο και στο ποδόσφαιρο, επεξεργάστηκε διάφορα σενάρια για ένα πρωτάθλημα πιο προσιτό στα μέλη της, λαμβάνοντας υπόψη την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και αποστασιοποίησης και σύμφωνα με τη δυνατότητα αλλαγής της Προκήρυξης που τις έδινε ο Νόμος.

Έτσι κατέληξε σε δύο βασικά σενάρια , το υφιστάμενο που ήταν ήδη γνωστό αλλά και ένα δεύτερο το οποίο τέθηκε υπόψιν των μελών μας και παρουσιάστηκε στην καθιερωμένη συνάντηση με τα σωματεία στο Σουφλί.

Εκεί παρουσιάστηκαν και τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης που σχεδίασε η Ένωσή μας παρέχοντας μια οικονομική ανάσα στα μέλη μας.

Σε όλο αυτό το διάστημα υπήρχε διάλογος, κατάθεση διαφόρων απόψεων και εκτιμήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και κυρίως τις σκέψεις και τις προτάσεις των ομάδων μας, το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Έβρου στο διοικητικό της 10/7/20, αποφάσισε ομόφωνα το τρέχων πρωτάθλημα περιόδου 2020-2021 να διεξαχθεί ως εξής

Η Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία σε ένα όμιλο και η Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία σε δύο ομίλους.

Τα μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των σωματείων θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΕΒΡΟΥ