Β’ Εθνική: Εγκώμια Ζαμπάκη τους δεύτερους πατέρες του Ματθαίο Σαββίδη και Πέτρο Τσίλογλου

Ο 21χρονος ξανθιώτης Αντώνης Ζαμπάκης μίλησε στην σελίδα του Λεύκιππου λίγο μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης συνεργασίας των δύο πλευρών, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την ομάδα, τους προπονητές και την διοίκηση.

Συγκεκριμένα μίλησε για την ανανέωση του, την άνοδο της ομάδας στην Β’ Εθνική, το τι κρατά από την περασμένη πρώτη του και ιδιαίτερη για όλους χρονιά, αλλά και την άποψή του για τις προϋποθέσεις του συλλόγου να δημιουργήσει κάτι καλό μελλοντικά για το θρακιώτικο μπάσετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της ομάδας:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Με τα περισσότερα παιδιά «δεθήκαμε» και νομίζω ότι η ομάδα στήθηκε έτσι ώστε να συνεχίσουμε σαν παρέα γιατί ουσιαστικά οι παρέες είναι αυτές που κατακτούν πρωταθλήματα. Με τον προπονητή, τον Xρήστο Βαχαρίδη, γνωριζόμασταν από παλαιότερα γιατί ήμασταν αντίπαλοι. Υπήρχε μια σχέση από τότε και πλέον τώρα ήρθαμε πιο κοντά. Και με τον κόουτς Μαγιάννη, επίσης, ήμασταν αντίπαλοι. Γενικά, με το τεχνικό τιμ οι σχέσεις είναι οι καλύτερες δυνατές. Με τον κ. Ματθαίο (σ.σ. Σαββίδη), είμαστε σαν πατέρας με γιο, όπως και με τον κ. Τσίλογλου.
Όσον αφορά την παρουσία της ομάδας στη Β’ Εθνική, όλοι παρουσιάζουν την συγκεκριμένη κατηγορία σαν κάτι δύσκολο, αλλά εγώ θέλω να σχηματίσω μια δική μου εικόνα. Δουλεύοντας με τα υπόλοιπα παιδιά, με τον προπονητή και με τον γυμναστή -τον Νίκο Ρετζέπη- θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει κάθε πιθανό στόχο. Επειδή έχω παρακολουθήσει τις άλλες ομάδες και επειδή ξέρω τα δικά μας τα παιδιά -δίχως να θέλω να λέω μεγάλα λόγια- ευελπιστώ για το καλύτερο.
Η αγάπη όλων των ανθρώπων που έχουν στήσει τον σύλλογο, είναι τεράστια και αυτό το πράγμα κυρίως μου έκανε εντύπωση. Δηλαδή, το πώς τρέχουν για όλα προκειμένου να βοηθήσουν και να μην αφήσουν καμιά υπόθεση «ανοιχτή» δίχως να την έχουν λύσει. Η οργάνωση του Λεύκιππου είναι απίστευτη! Είναι πράγμα που δεν το συναντάς όχι μόνο στον Βορρά, αλλά ακόμη και στον Νότο, που υποτίθεται ότι το επίπεδο εκεί είναι πιο αυξημένο. Ο Λεύκιππος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες με ιστορία και οι οποίες είναι χρόνια στον χώρο!
Σίγουρα μπορεί να το πετύχει αυτό στο Θρακιώτικο μπάσκετ. Οι άνθρωποι που είναι γύρω από τον Λεύκιππο έχουν πολύ μεράκι. Έχουν αγάπη για την ομάδα και γι’ αυτό που έχουν δημιουργήσει. Τρέχουν για τον σύλλογο και πιστεύω πως θα καταφέρουν να κάνουν κάτι σπουδαίο. Πιστεύω πως ο Λεύκιππος θα είναι μια ομάδα ζηλευτή!»