Τελικός σωτηρίας στο «σπίτι» του Κούγια μετά την πικρή ήττα για την άτυχη αλλά και κακή Ξάνθη από Αστέρα και Τζήλο

Η Ξάνθη στο κρισιμότερο παιχνίδι των πλέι άουτ εμφανίστηκε για 60 λεπτά κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 1-2. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, είδε να της ακυρώνεται ένα γκολ μετά από 5 λεπτά και στο τέλος με πέναλτι που κέρδισε ο 19χρονος Αλί Μπάμπα που είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν στο παιχνίδι ηττήθηκε, με αποτέλεσμα να καλείται πλέον να παίξει τελικό παραμομής στη Λάρισα του Κούγια.

O ΑΟΞ μπήκε νοθρά στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Σεσκ μόλις στο 6′. Στην συνέχεια ακολούθησαν φάσεις εκατέρωθεν για να επιτευχθεί κάποιο τέρμα, με τον Αστέρα να περιμένει τους γηπεδούχους και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε, έκλεισε τον Αστέρα στα καρέ του Τσιφτσή και έφτασε στο 1-1 με ωραία κεφαλιά του Λισγάρα που σηκώθηκε ολομόναχος, από ωραίο κόρνερ του Μουλέν.

Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και έφτασε στην ολική ανατροπή με πολύ ωραίο γκολ του Γκαργκαλατζίδη στο 66′, που όμως ακυρώθηκε από τον διαιτητή Τζήλο μετά από χρήση του VAR που έλεγξε και ο ίδιος, μέσα σε πολλές διαμαρτυρίες από τον πάγκο της Ξάνθης και ιδιαίτερα τον Νίκο Καραγεωργίου.

Ο Αστέρας κατάφερε να φτάσει το 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φερνάντεζ, κόντρα στην ροή του αγώνα, ένα πέναλτι που κέρδισε ο 19χρονος Αλί Μπάμπα όπως προαναφέραμε, που είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν στον αγωνιστικό χώρο.

Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη πίεσε με όσες δυνάμεις είχε για να φτάσει στην ισοφάριση και παραλίγο να τα καταφέρει στο 96′ με τον Ντε Αμορίμ να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ πλεονεκτική θέση.

Έτσι, η Ξάνθη ηττήθηκε για 3η φορά φέτος στο πρωτάθλημα από τον Αστέρα Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς, με πολλές διαμαρτυρίες από την διαιτησία και ειδικά τον τρόπο αντιμετώπισης του VAR, ειδικά σε ένα σπρώξιμο στον «Γκάργκα» εντός περιοχής που δεν ελέγχτηκε και θα τα παίξει όλα για όλα το άλλο Σάββατο την ίδια ώρα μέσα στην Λάρισα του Αλέξη Κούγια, ψάχνοντας την νίκη, ή εστω καλύτερο αποτέλεσμα από τον Πανιώνιο που θα αγωνίζεται την ίδια ώρα στο Περιστέρι.