Θρήνος στον Έβρο για τον αιφνίδιο θάνατο 52χρονου συνοριοφύλακα

Θρήνος στον Έβρο, αφού βρέθηκε νεκρός Συνοριοφύλακας χθες Πέμπτη ( 9-7-2020) κατά τις απογευματινές ώρες, στο χωριό Κυανή Διδυμοτείχου.

Ο 52χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, είχε άδεια τις τελευταίες ημέρες από την υπηρεσία του και έμενε μόνος του. Υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ισαακίου Διδυμοτείχου και οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Όμως “φως” στα πραγματικά αίτια αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή, από την οποία θα διαπιστωθούν και τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Όπως λένε οι συνάδερφοι του, ο αγαπητός σε όλους Κώστας ήταν ένας αστυνομικός με ήθος και υψηλό επαγγελματισμό και μεγάλη προσφορά στην καριέρα του, αλλά ιδιαίτερα και στην τελευταία μεγάλη κρίση των ελληνοτουρκικών συνόρων, όπου μαζί με τους άλλους συναδέρφους του δέχθηκαν και απέκρουσαν την μεγάλη πίεση των χιλιάδων λαθρομεταναστών από την τουρκική πλευρά.

Ήταν πολύ δραστήριο και κοινωνικό άτομο, χορευτής παραδοσιακών χορών, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό τον χρόνο “έφυγαν” από την ζωή αρχικά η μητέρα του, στη συνέχεια ο πατέρας του και χθες και ο ίδιος, που τους φρόντιζε όλα αυτά τα χρόνια.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του συναδέρφου τους εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, ενώ ο Πρόεδρος της Παναγιώτης Χαρέλας, τον αποχαιρέτισε με μια συγκινητική ανάρτηση. 

“Τα άσχημα νέα δυστυχώς ταξιδεύουν πολύ γρήγορα. Σήμερα χάσαμε έναν άξιο συνάδελφο. Έναν Συνοριοφύλακα με κεφάλαιο το “Σ”. Τον Κώστα όσοι υπηρετήσαμε στο ΤΣΦ Ισαακίου τον γνωρίζαμε όλοι. Ήταν από τα παιδιά που υπερασπίστηκαν στο έπακρο τα σύνορα της χώρας μας. Με ζήλο, αυταπάρνηση και πατριωτισμό πάντα στην πρώτη γραμμή.
Συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Πηγή: https://www.evros-news.gr