ΕΠΣ Έβρου: Ανατροπή στον τρόπο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων

Ανατροπή στην ανατροπή φαίνεται ότι έχουμε στον τρόπο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων της σεζόν 2020-2021 στην ΕΠΣ Έβρου.

Οπως είναι γνωστό και είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, η διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου είχε επεξεργαστεί ένα σχέδιο για διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος σε μια μια ενιαία κατηγορία που θα χωριζόταν σε τέσσερις ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και διαδικασία πλέι οφ στο τέλος με συμμετοχή των δύο πρώτων κάθε ομίλου. Με τον τρόπο αυτόν μειωνόταν καταφόρυφα το κόστος των μετακινήσεων για τις ομάδες, κάτι που ήταν και ο βασικός σκοπός αυτού του Πρωταθλήματος Ειδικών Συνθηκών, όπως θα ονομαζόταν.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου ήθελε να υπάρξει ομοφωνία για να προχωρήσει σε αυτήν την λύση – τομή, την οποία μετά την δημοσιοποίησή της, έγινε γνωστό ότι επεξεργάζονται και άλλες ΕΠΣ για τους ίδους λόγους. Στην συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Σουφλί υπήρξαν θετικές αλλά υπήρξαν και ορισμένες αρνητικές αντιδράσεις – ορισμένες από τις οποίες εκφράστηκαν μάλιστα με έντονο τρόπο.

Σχεδόν τρειε εβδομάδεε κύλησαν από τότε και βλέποντας ότι προφανώς η πολυπόθητη ομοφωνία δεν έχει επιτευχθεί ενώ ο χρόνος περνάει, με τις ομάδες να οφείλουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους, οι τελευταίες πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι πλέον η διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου προσανατολίζεται στην απόφαση να διατηρήσει το ισχύον συστημα. Αυτό σημαίνει δύο κατηγορίες με έναν ενιαίο όμιλο 12 ομάδvn στην Α’ Κατηγορία και τις υπόλοιπες ομάδες να μετέχουν στην Β’ Κατηγορία, η οποία θα είναι χωρισμένη σε Βόρειο και Νότιο Όμιλο.

Εφόσον ληφθεί αυτή η απόφαση, ουσιαστικά η νέα σεζόν θα βρει τις ομάδες με το ιδιο σύστημα που ίσχυε πέρυσι αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η πρόσληψη πιστοποιημένου προπονητή για όλες τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας, κάτι που δεν θα ίσχυε στην περίπτωση των 4 Ομίλων σε μια ενιαία κατηγορία, με βάση τις εξαιρέσεις που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα, ίσως και εντός των επόμενων ωρών – με τις τελικές ανακοινώσεις να αναμένονται πριν τα μέσα του μήνα.