Εκδόθηκε απόφαση από CAS – Επιστέφουν 7 βαθμοί σε ΠΑΟΚ και διατάζει νέα εκδίκαση στην Εφέσεων

Το CAS εξέδωσε απόφαση που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δικαίωνει την πλευρά του ΠΑΟΚ που είχε προσφύγει κατά της απόφασης της Εφέσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το CAS ακυρώνει ουσιαστικά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για αφαίρεση 7 βαθμών από ΠΑΟΚ (και από Ξάνθη).

Δεν είναι ξεκάθαρο για την ώρα αν επιστρέφονται άμεσα οι βαθμοί και για την Ξάνθη που ΔΕΝ είχε προσφύγει στο CAS, αν και είναι παράλογο να επιστραφούν οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ και όχι στην Ξάνθη για το ίδιο αδίκημα.

Η υπόθεση επιστρέφει πλέον στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που καλείται άμεσα να συνεδριάσει. Ουσιαστικά το CAS έκρινε ότι από την αθλητική δικαιοσύνη δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως δεσμευτικό το πόρισμα της ΕΕΑ.

Πλέον η Εφέσεων καλείται να ξανασυνεδριάσει και με δεδομένη την απόφαση του CAS να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του CAS η υπόθεση επιστρέφει στο δευτεροβάθμιο όργανο, με την Επιτροπή Εφέσεων να καλείται να εκδώσει εκ νέου απόφαση για την υπόθεση.

Oi εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς και εκείνοi που έχουν έννομο συμφέρον, έχουν δικαίωμα όταν εκδοθεί η νέα απόφαση να προσφύγουν εκ νέου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λωζάννης.