Ανέβηκε αλλά δεν κατεβαίνει στην Α2 ο ΠΑΣ Γιάννενα του περσινού MVP Γιώργου Μανάκα – Δεν θα υπάρξει αντικατάσταση σύμφωνα με την ΕΟΚ

Ο ΠΑΣ Γιάννενα, ομάδα μέχρι πρότινος του κομοτηναίου ψηλού Γιώργου Μανάκα που την οδήγησε στο άνετο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ανακοίνωσε πως αδυνατεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΟΚ στην συνεδρίαση της 29ης Μαΐου, όποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή αποχωρήσει ή δεν αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΣ Γιάννενα δεν θα αντικατασταθεί από κάποια ομάδα της Β’ Εθνικής εφόσον έχουν δημιουργηθεί οι όμιλοι, αλλά θα υπάρχει ρεπό για τις υπόλοιπες ομάδες.

Επίσης, ζήτημα είναι αν θα ξαναδηλωθεί στη Β’ Εθνική αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό, με βάση την δημιουργία των ομίλων θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί στον βόρειο όμιλο που συμμετέχουν οι ΓΑΣ Κομοτηνή και Λεύκιππος Ξάνθης.

Αναφορικά με τον κομοτηναίο ταλαντούχο Γιώργο Μανάκα, είχε συμβόλαιο ενός έτους με την ομάδα και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συνεχίσει στον σύλλογο μετά από όλα αυτά, αν βάλουμε στην εξίσωση και τις πολλές προτάσεις που έχει δεχθεί από ομάδες κυρίως της Β’ και Α2 Εθνικής Κατηγορίας.