Στο γήπεδο των Σαπών μεταφέρθηκαν οι κάτοικοι που εκκένωσαν τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς

Ασφαλείς στο γήπεδο των Σαπών, στο Πολύκεντρο αλλά και σε σχολεία, όπου ήδη με την μέριμνα του «Βοήθεια στο Σπίτι» και λοιπών υπηρεσιών και φορέων, τους παρέχονται ήδη πρώτης ανάγκης, βρίσκονται οι κάτοικοι του οικισμού Ποντίων στις Σάπες που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος μαζί με την εκτίμηση ότι πλέον η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο. Η εκκένωση διατάχθηκε νωρότερα για προληπτικούς λόγους καθώς κάποια στιγμή οι φλόγες πλησίασαν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Ο Χαριτόπουλος έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη στιγμή, η οποία ωστόσο εντοπίστηκε έγκαιρα και βρήκε σε ετοιμότητα τόσο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον Δήμο, που συμμετέχει στην προσπάθεια κατάσβεσής της με όλο της το προσωπικό και τα μηχανήματα. «Σε συνδυασμό με το ότι είχαμε τις ζώνες αντιπυρικής προστασίας, δεν είχαμε θύματα αλλά ούτε και καταστροφές σε περιουσίες», είπε ο Χαριτόπουλος.

Στο  σημείο βρέθηκαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και οι περιφερειακοί διευθυντές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μπορεί φωτιά να τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο παραμένουν κάποιες ενεργές εστίες κοντά στον οικισμό των Ποντίων.