Εισαγόμενο και όχι σχετικό με την επιδημία στην Ξάνθη το κρούσμα στον παίκτη του ΑΟΞ

Επιβεβαιώθηκε πλέον και από τον ΕΟΔΥ ότι το κρούσμα κορονοϊού που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ποδοσφαιριστή της Ξάνθης δεν έχει να κάνει με την εξάπλωση της επιδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης.

Η ιχνηλάτηση επιβεβαίωσε ότι ο παίκτης πιθανότατα κόλλησε από στενό συγγενικό του πρόσωπο (πρώτου βαθμού), το οποίο λίγες μέρες πριν είχε έρθει από χώρα της Βαλκανικής στην οποία παρατηρείται ιδιαίτερη έξαρση τις τελευταίες ημέρες.

Είναι προφανές ότι συγγενής του παίκτη κόλλησε στην συγκεκριμένη χώρα και με την έλευση στην Ελλάδα έφερε και τον ιό που με αυτόν τον τρόπο μεταδόθηκε στον ποδοσφαιριστή – ο οποίος επί όλες αυτές τις μέρες παραμένει χωρίς συμπτώματα του Covid-19.

Το κρούσμα στον ποδοσφαιριστή από πολλά μέσα ενημέρωσης συνδυάστηκε με την κακή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρήθηκε στην περιοχή της Ξάνθης και κυρίως στον ορεινό όγκο, αλλά εν τέλει αυτό διαψεύδεται κατηγορηματικά.

Ο παίκτης παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Όλη η υπόλοιπη ομάδα είναι καλά, καθώς αρνητικά έχουν βγει όλα τα δείγματα που έχουν γίνει έκτοτε, είτε των έκτακτων είτε των τακτικώ δειγματολειψιών.

Την Παρασκευή αναμένονται και τα τελευταία αποτελέσματα ενώ από αυτό το Σαββατοκύριακο θα περνούν από τεστ όλοι οι παίκτες και πριν την έναρξη των αγώνων τους, στα γήπεδα.