Δηλώθηκαν και οι 12 ομάδες στην Pre League, σύννεφα για Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Η δημιουργία της Pre League είναι πλέον γεγονός! Οπως έγινε γνωστό και οι 12 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα δήλωσαν κανονικά συμμετοχή στην ΕΟΠΕ (η προθεσμία έληξε την Τετάρτη).

Δεδομένου ότι απαιτούνταν τουλάχιστον οκτώ συμμετοχές, η νέα κατηγορία που θα βρίσκεται ανάμεσα σε Volley League και Α2 Ανδρών θεσπίζεται και με τη βούλα. Παράλληλα, οι όμιλοι καθορίζονται όπως είχε αναφερθεί στην προκήρυξη.

Υπενθυμίζεται ότι δύο από τις δώδεκα ομάδες είναι η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής και ο Άθλος Ορεστιάδας που θα λάβουν μέρος στον Βόρειο Όμιλο μαζί με Αρη Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλη Σκύδρας, Πήγασο Πολίχνης και Πιερικό.

Στο Νότιο Όμιλο της Pre League μετέχουν ΑΕΚ Αθηνών, ΑΟ Αιγιαλέων, Καλαμάτα 80, Κέρκης Σάμου, Πανερυθραϊκός και Πανιώνιος.

Οπως ανέφερε στο ThrakiSportS πηγή από την ΕΟΠΕ, με δεδομένο ότι δηλώθηκαν και οι 12 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Pre League, ούτε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ούτε η Ελπίδα Αμπελοκήπων έχουν πλέον πολλές ελπίδες συμμετοχής στη νέα κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, δηλώθηκε στην Pre League αλλά για να λάβει μέρος σε αυτήν, πρέπει να υπάρξει κενή θέση (για παράδειγμα κάποια ομάδα να καταλάβει την θέση που άφησε κενή στην Volley League).

Αν οι 12 ομάδες που δηλώθηκαν στην Pre League δεν εκφράσουν επιθυμία να ανέβουν και με δεδομένο ότι η ΕΟΠΕ έχει ξεκαθαρίσει με την προκήρυξή της ότι η Pre League θα διεξαχθεί με μάξιμουμ 12 ομάδες και δύσκολα θα αυξηθούν αυτές, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν πλέον πολλά σύννεφα (πάρα πολλά) για την συμμετοχή του Εθνικού στην Pre League. Μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και με την Α2 Ανδρών ώστε να φανεί αν υπάρχει θέση τουλάχιστον εκεί για την ιστορική ομάδα.