«Ζητήθηκε εγγράφως ο υποβιβασμός της Ξάνθης με υπόμνημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ» επιμένει ο Ολυμπιακός

Ο επικοινωνιακός πόλεμος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στο CAS βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τις τελευταίες 36 ώρες σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί το αν ο ΠΑΟΚ ζήτησε πράγματι τον υποβιβασμό της Ξάνθης.

Αρχικά υπήρξε διαρροή από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με την οποία αναφέρθηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ ότι «αν πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος να πέσει η Ξάνθη». Η διαρροή αυτή εμφανίστηκε σε όλα σχεδόν τα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ το βράδυ της Δευτέρας, μετά την εκδίκαση στο CAS. Σχεδόν άμεσα διαψεύστηκε από άνθρωπο του ΠΑΟΚ που δεν κατονομάστηκε, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε στο Metrosport: «Τα Fake News του Ολυμπιακού συνεχίζονται. Είναι αστείο και μόνο που το αναφέρουν. Δεν υπήρξε κανένα τέτοιο αίτημα από τον ΠΑΟΚ για την Ξάνθη». 

Ποια είναι η αλήθεια; Μόνον οι συμμετέχοντες στην διαδικασία γνωρίζουν. Και οι μεν και οι δε απάντησαν με διαρροές, οι πρώτοι στο σύνολο σχεδόν του ερυθρόλευκου ρεπορτάζ, οι δε αποκλειστικά και μόνο σε ένα μέσο ενημέρωσης. Την αλήθεια σίγουρα την γνωρίζει η Ξάνθη, αλλά για την ώρα δείχνει να την κρατά… για τον εαυτό της. Το ThrakiSportS απευθύνθηκε σε δυο διαφορετικές πηγές της θρακιώτικης ομάδας που έχουν γνώση της υπόθεσης και έλαβε την ίδια απάντηση: «Ουδέν σχόλιο».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι την ίδια στιγμή η ιστοσελίδα Sportsaddict, έχοντας προφανώς κάποια διαφορετική «πηγή» από την ομάδα της Ξάνθης, υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε ποτέ από πλευράς ΠΑΟΚ και προσθέτει ότι αυτό «επιβεβαιώθηκε τόσο απο την πλευρά των Νομικών του ΠΑΟΚ όσο και της Ξάνθης που απορούσαν με την συγκεκριμένη διαρροή για κάτι που ουσιαστικά ποτέ δεν ειπώθηκε απο κανέναν».

Την διάψευση του ΠΑΟΚ περί fake news πάντως δεν την άφησε να πέσει κάτω ο Ολυμπιακός και επανήλθε. Με πανομοιότυπη διαρροή σε όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης επιρροής του αλλά και γενικότερα στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, εμμένει ότι όχι μόνο ειπώθηκε και μάλιστα από δύο νομικούς εκπροσώπους του ΠΑΟΚ αλλά έχει κατατεθεί και γραπτώς με υπόμνημα.

«Αυτό που σχολίαζαν άνθρωποι των Πειραιωτών για τη διαδικασία, είναι η διαρροή από την πλευρά του ΠΑΟΚ για δήθεν fake news στα περί υποβιβασμού της Ξάνθης. Τόνιζαν πως αυτό είναι ψέμα, καθώς όχι μόνο το ζήτησε ο Ελβετός δικηγόρος, Ιμπαρόλα, αλλά και ο Μαυρομάτης. Άλλωστε, όπως επισήμαιναν, το είχαν γράψει και στο υπόμνημα που είχαν καταθέσει στο CAS», αναφέρει στο ρεπορτάζ του το θεωρητικώς ουδέτερο Sport24.

«Ανεξάρτητα από τις διαρροές που γίνονται μετά τη δίκη στο CAS το σίγουρο είναι πως πράγματι ο ΠΑΟΚ ζήτησε να πέσει κατηγορία η Ξάνθη. Το ζήτησε αυτό μέσω του Ελβετού δικηγόρου Ibarrola, ενώ και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης το ίδιο ζήτησε στην Ελβετία. Άλλωστε πέρα από το τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης ο ΠΑΟΚ το έχει γράψει και στο υπόμνημα του που κατέθεσε στο CAS πως πρέπει να υποβιβαστεί η ομάδα της Θράκης, επομένως είναι κάτι που δεν αμφισβητείται», υποστηρίζει το fosonline.

Το fws από την πλευρά του σχολιάζει: «Αφού λοιπόν, χρειάζεται να παραθέσουμε και… πειστήρια, κανένα πρόβλημα. Το λοιπόν, το συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο εδράζεται σε μια λογική που έχει υιοθετηθεί κατά το παρελθόν από το CAS και την UEFA, διατυπώθηκε τόσο από τον Ελβετό δικηγόρο Ibarrola, όσο και από τον κύριο Μαυρομάτη. Και για όσους δεν είναι φαν των λόγων και πιστεύουν στο verba volant, του έχουμε και scripta για να… manent. Το αίτημα του υποβιβασμού της Ξάνθης σε περίπτωση επικύρωσης της αποδεδειγμένης πολυϊδιοκτησίας περιλαμβάνεται στο υπόμνημα που έχει καταθέσει το CAS η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Γραπτά και αποδεδειγμένα…».

Τέλος, η ιστοσελίδα to10 αναφέρει σε βραδινό άρθρο της: «Ο ΠΑΟΚ εμμέσως ζητά και τον υποβιβασμό της Ξάνθης. Διότι βασικό του αίτημα προς το CAS είναι αν επιβεβαιωθεί και από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο η «πολυιδιοκτησία», να προκύψει η προβλεπόμενη από την UEFA ποινή. Και σε αυτή την περίπτωση η UEFA λέει πως η ομάδα που «κυριαρχείται» σε μια σχέση πολυιδιοκτησίας υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Το σχετικό αίτημα κατέθεσε και ο Ελβετός δικηγόρος του Δικεφάλου (Ιμπαρόλα) και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης που βρίσκεται στο ελληνικό τιμ των νομικών. Το αναφέρει όμως και το υπόμνημα που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ. Άρα μιας και αυτό χρησιμοποιήθηκε σήμερα «επικοινωνιακά»; Μόνο fake news δεν είναι. Η Ξάνθη έχει έναν μπελά παραπάνω από τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση ο Δικέφαλος».