Οι επτά κορυφαίοι κατασκευαστικοί όμιλοι που διεκδικούν τα έργα ύψους 107,3 εκατ. ευρώ στο ΔΠΘ

Επτά κορυφαίοι κατασκευαστικοί όμιλοι συμμετέχουν στην πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δ.Π.Θ. μέσω ΣΔΙΤ, η οποία ολοκληρώθηκε χθες.

Για το έργο με τίτλο «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικώνκαι λοιπών υποδομών του ΔΠΘ. με συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ)», και προϋπολογισμό 107,3 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) που προβλέπεται να αλλάξει τη μορφή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι ακόλουθοι 7 φορείς στην πρώτη αυτή φάση του διαγωνισμού: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., ARCHRODONGROUPNV, ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.,  ΑΒΑΞ Α.Ε., ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., και  ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.

Στη συνέχεια θα προκύψουν οι συμμετέχοντες που θα περάσουν στη β’ φάση του διαγωνισμού,  στον ανταγωνιστικό διάλογο για το εμβληματικό αυτό έργο που θα υλοποιηθεί σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να λάβει χώρα το 2021.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή:

-στην Αλεξανδρούπολη: τεσσάρων κτηρίων φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών και πανεπιστημιακών κατοικιών

-στην Κομοτηνή: φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών, ξενώνα φιλοξενίας, πανεπιστημιακών κατοικιών, κεντρικής βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου-πολυλειτουργικής εγκατάστασης εκδηλώσεων

-στην Ξάνθη: ερευνητικού κέντρου αριστείας

Πηγή: https://www.evros-news.gr