Με ψήφο (και) Πανίδη πέρασε η εισήγηση Γαβριηλίδη για τελικό στη Ριζούπολη

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος αναμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ θα διεξαχθεί στη Ριζούπολη, παρά το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή τον διεκδίκησε με επιστολή του και ο Δήμος Ξάνθης.

Τόσο η ΕΕ της ΕΠΟ όσο και οι δυο ομάδες δεν ασχολήθηκαν καν με την πρόταση αυτή, η ύπαρξη της οποίας πάντως επιβεβαιώθηκε στο ThrakiSportS από τον ίδιο τον δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι υπέρ της Ριζούπολης φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να ψήφισε στην ΕΕ της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανιδης, που είναι μέλος της.

Προφανώς είδε ότι δεν τραβάει η για την ακρίβεια δεν ασχολείται κανείς τελικά με αυτήν την πρόταση και πήγε με το ρεύμα της πλειψηφίας που ήθελε το γήπεδο της Ριζούπολης ως έδρα του τελικού.

Η πλειοψηφία ουσιαστικά συντάχθηκε με την πρόταση-εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης.

Αυτή από την περασμένη εβδομάδα, πολύ πριν υπάρξει το αίτημα της Ξάνθης, είχε εισηγηθεί την Ριζούπολη για δύο τρεις λόγους.

Πρώτον, είναι γήπεδο αξιολογημένο για αγώνες Α’ Εθνικής, έχει φιλοξενήσει την τρέχουσα σεζόν το ματς Παναθηναϊκός – Ξάνθη, διαθέτει VAR και κυρίως βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο.

Δεύτερον, είναι το μόνο γήπεδο της Αθηνς που έχει δηλωθεί ως έδρα και της Εθνικής Ομάδας, πέραν του ΟΑΚΑ και του Καραϊσκάκη που αποκλείονταν για τον τελικό ως έδρες των αντιπάλων. Οι άλλες έδρες της Εθνικής είναι σε Θεσσαλονίκη και Ηρακλειο, εκτός Λεκανοπεδίου δηλαδή.

Τρίτον, ήταν το μόνο εν Αθήναις γήπεδο που προτάθηκε έστω από κάποια από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ πρότεινε ΟΑΚΑ και Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός Καραϊσκάκη και Βικελίδης. Κανείς δεν πρότεινε Νέα Σμύρνη ή Περιστέρι, που θα μπορούσαν να είναι άλλες εν Αθήναις ουδέτερες επιλογές.

Οι πληροφορίες θέλουν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να επικυρώνει το μεσημέρι της Τετάρτης την εισήγηση της Επιτροπής γαβριηλίδη με ψήφους 12 υπέρ, 4 παρών (από τον νέο πρόεδρο της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση, τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ Βαγγέλη Ασλανίδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο), ενώ «όχι» ψήφισε μόνο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Τάκης Αγραφιώτης.

Συνεπώς με την ψήφο και του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη πέρασε η πρόταση για την Ριζούπολη που είχε κάνει η Επιτροπή Κυπέλλου του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη.