Ιστορικό ντεμπούτο του Γιώργου Ξενιτίδη στην Super League

Στο Κλεάνθης Βικελίδης έμελε να κάνει το ιστορικό του ντεμπούτο στην Super League ο νεαρός Ξανθιώτης Γιώργος Ξενιτίδης, αφού ο πέδρο Μαρτίνς όχι απλά τον πήρε στην αποστολή αλλά τον πέρασε και στον αγώνα στο 68′ αντί του Λοβέρα και ενώ το σκορ ήταν ήδη 1-4 (τελικά έληξε 2-4).

Μάλιστα ο Ξενιτίδη περίμενε να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο μαζί με το μεγάλο όνομα του Ολυμπιακού, τον Ματιέ Βαλμπουενά, που την ίδια στιγμή πέρασε στην θέση του Μασούρα. Ιστορική στιγμή για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, που καταγράφει τη πρώτη του συμμετοχή στην Super League.

Ο Ξενιτίδης προέρχεται από τις ακαδημίες της Βιστωνίδας αλλά τα τελευταία επτά χρόνια ήταν στις ακαδημίες του του Ολυμπιακού. Αυτό δεν είναι πάντως το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού αφού είχε χρησιμοποιηθεί και πριν ενάμισι χρόνο για το Κύπελλο Ελλάδος, στο ματς με τον Αρη Αβάτου στο γήπεδο του ΑΟΞ. Είναι όμως το ντεμπούτο του στην Super League, στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ξενιτίδης ακολούθησε την αποστολή του Ολυμπιακού στην προετοιμασία. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έβγαλε ένα μέρος της προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων», αλλά λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο έφυγε από την Πολωνία και επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να κάνει την αποθεραπεία του.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Γιώργος Ξενιτίδη αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Μπορεί να παίξει εξίσου καλά τόσο ως «εξάρι» όσο και ως «δεκάρι». Τον νεαρό άσο που κατάγεται από το Τύμπανο Ξάνθης τον έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς από τις αρχές της περσινής σεζόν.

Το φθινόπωρο οι πολλές απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου είχαν ως αποτέλεσμα ο Πέδρο Μαρτίνς να αποφασίσει να συμπεριλάβει στην αποστολή για τον μεγάλο αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο και τον «πιτσιρικά» Ξενιτίδη.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Εννοείται πως πλέον υπάρχει και η κούραση, πολλοί παίκτες έχουν παίξει σε πολλά ματς. Μέσα στον Άρη θέλουμε να κερδίσουμε, να έχουμε μια καλή παρουσία και να απαντήσουμε στην κακή μας εικόνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Να πούμε ένα μπράβο στους παίκτες του Άρη γιατί έχουν μείνει περίπου στους 13 κάτι που σημαίνει πως δεν έχουν πλήρη πάγκο. Η παγίδα είναι να μην πάμε εμείς χαλαροί», είχε δηλώσει πριν το ματς με τον Αρη ο Γιώργος Ξενιτίδης.