Football League: Προς ανανέωση οι τέσσερις Ξανθιώτες στην Καβάλα

Κάτοικοι Καβάλας αναμένεται να παραμείνουν οι τέσσερις Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ του ΑΟΚ, καθώς φέρεται έχει επιτευχθεί προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρει το soccerpractor, οι Βασίλης Κουτσούμπας, Πέτρος και Λάζαρος Ορφανίδης και Ραφαήλ Μελισσόπουλος ενημερώθηκαν επίσημα, από τα χείλη του προπονητή τους, Παύλου Δερμιτζάκη, ότι βρίσκονται στα πλάνα και για το νέο σχεδιασμό και μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση ώστε να οριστικοποιήθει η παραμονή.

Ο αμυντικός Βασίλης Κουτσούμπας μετακινήθηκε στην Καβάλα το καλοκαίρι του 2019, έπειτα από μία τετραετία στον Άρη Αβάτου με τον οποίο κατέκτησε τα πάντα (πρωτάθλημα και κύπελλο), ενώ ήταν και MVP στην ΕΠΣ Ξάνθης το 2017. Ξεκίνησε στα 10 το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Κεσσάνης Ερασμίου και ακολούθησε η μεταγραφή στα τμήματα υποδομής του ΑΟΞ, κατόπιν επέστρεψε στην Κεσσάνη έως και το 2015 όποτε και μεταγράφηκε στον Νέστο Χρυσούπολης.

Ο μεσοεπιθετικός Πέτρος Ορφανίδης αποτελεί ένας εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών του ΑΟΚ, έχοντας παραστάσεις από την κορυφαία εθνική κατηγορία (Super League) και την Εθνική Ελπίδων. Βρίσκεται στο δυναμικό των «αργοναυτών» από τον περασμένο Γενάρη, όταν αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό ως ελεύθερος. Εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ξάνθης το 2011 και φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της σε επίσημο παιχνίδι της Super League το 2015 σε ηλικία 19 ετών. Παρά το γεγονός πως με τις εμφανίσεις του έφτασε μέχρι και στο στόχαστρο της Μπενφίκα, η καριέρα του δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη και έκτοτε σε Ηρακλή και Λεβαδειακό.

Ο αδελφός του, Λάζαρος, προέρχεται (όπως και ο Πέτρος) από τις ακαδημίες του ΑΟΞ και αποτελεί έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή (αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, αλλά μπορεί να σταθεί και σε άλλες θέσεις του γηπέδου). Αυτός εντάχθηκε στην Καβάλα το καλοκαίρι του 2019, όντας μέχρι τότε ποδοσφαιριστής του Νέστου Χρυσούπολης. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί σε Ζάκυνθο και Πανσερραϊκό, ενώ τελευταία του ομάδα πριν τον Νέστο ήταν ο Αιγινιακός.

Τέλος, ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Ραφαήλ Μελισσόπουλος αποτελεί και αυτός προϊόν των ακαδημιών του ΑΟΞ, έχοντας και συμμετοχές με την ανδρική ομάδα. Πέραν της Ξάνθης, έχει αγωνιστεί και στον ΝΠΣ Βόλο ως δανεικός το 2017. Εντάχθηκε και εκείνος στον ΑΟΚ το καλοκαίρι του 2019.