Στήριξη Μάντη-Καγιαλή στον Κακλαμανάκη για την αγωγή από την ΕΙΟ ύψους 100.000 ευρώ

Αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της Ατλάντα και «ασημένιου» στην διοργάνωση της Αθήνας το 2004, Νικόλα Κακλαμανάκη, κατέθεσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αποκαλύπτει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΕΙΟ αξιώνει απο τον «γιο του ανέμου» το ποσό των 100.000 ευρώ! Η κίνηση αυτή πάντως ήδη προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού αλλά και του θρακιώτη στην καταγωγή ολυμπιονίκη του Ρίο Παύλου Καγιαλή με τον συνοδοιπόρο του Παναγιώτη Μάντη.

Τον περασμένο Νοέμβριο και στο πλαίσιο της συζήτησης του αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε μεταξύ άλλων αθλητών και τον Νικόλα Κακλαμανάκη, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας, εξέφρασε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την πεποίθηση πως με τον νέο αθλητικό νόμο θα αντιμετωπισθούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον αθλητισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Κακλαμανάκης, προφανώς δυσαρέστησαν τους επί τρεις δεκαετίες διοικούντες την ΕΙΟ, οι οποίοι στα τέλη Νοεμβρίου 2019, του απέστειλαν εξώδικο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν τελικά αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του ζητώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ.

«Ο Κακλαμανάκης κατέθεσε την άποψη ενός Ολυμπιονίκη αθλητή που αγωνιά για το άθλημά του, στο ναό της δημοκρατίας και στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, όπως όφειλε να κάνει ως πολίτης και ως εξέχων αθλητής. Αυτό μάλλον απαγορεύεται στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία», σχολίασαν στα social media ο Τάκης Μάντης και ο Ξανθιώτης στην καταγωγή Παύλος Καγιαλής, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.