Επιβεβαίωσε την «διάσπαση» σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη η ΚΟΕ με… «δικαιολογίες»

Με μάλλον… παιδικές δικαιολογίες η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος επιβεβαίωσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS, με το οποίο έγινε γνωστό ότι το επικείμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κατηγοριών στις 26 και 26 Ιουλίου θα… διασπαστεί και αντί να γίνει και τις δυο μέρες στην Αλεξανδρούπολη, θα γίνει μια μέρα στην πρωτεύουσα του Έβρου και άλλη μία στην Καβάλα.

Η ΚΟΕ παραδέχεται ότι αρχικά είχε αναφέρει μόνο την Αλεξανδρούπολη ως πόλη διεξαγωγής των αγώνων, αλλά το αποδίδει στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο που άλλαξε και επιτρέπει πλέον να χρησιμοποιηθούν περισσότερες εγκαταστάσεις. Προσθέτει ότι επειδή έχουν διεξαχθεί φέτος πολλές διοργανώσεις στην Αλεξανδρούπολη συγκριτικά με την Καβάλα, αποφασίστηκε να οριστεί και η Καβάλα ως πόλη διεξαγωγής.

Τέλος, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ότι ισχύει πχ για τα σωματεία της Ορεστιάδας και την πρόσβαση τους στην Καβάλα, ισχύει προφανώς και για εκείνα της Δράμας στην Αλεξανδρούπολη». Κάτι που προφανώς δεν ισχύει, αφού είναι σαφώς πιο εύκολο να πάει κάποιος από την Δράμα στην Αλεξανδρούπολη (180 χιλιόμετρα) σε σχέση με το να πάει από την Ορεστιάδα στην Καβάλα (260 χιλιομετρα, υπερδιπλάσια αποσταση από τα 120 της αποστασης Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη).

Το σημαντικό είναι όμως ότι οι ίδιοι αθλητές καλούνται να αγωνιστούν τη μια μέρα στην Αλεξανδρούπολη και την άλλη στην Καβάλα και τελικά να ταλαιπωρηθούν… όλοι. Παράλληλα, θα αναγκαστούν να μπουν σε επιπλέον εξοδα όλοι, σε επιπλέον ταλαιπωρία όλοι ενώ θα πρέπει εις διπλούν οι αρμόδιες αρχές να εξετάσουν δύο κολυμβητήρια (και όχι ένα) για την καταλληλότητά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού. Εκτός και αν η διεξαγωγή σε δυο πόλεις σημαίνει ότι οι σύλλογοι από Δράμα και Καβάλα και ισως Ξάνθη θα αγωνιστούν και τις δυο μέρες στην Καβάλα ενώ αυτοί από Εβρο και Ροδόπη στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στη συνέχεια θα ενοποιηθούν τα αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που περιμένουμε να διευκρινιστεί, αλλά δεν μας έχει δοθεί τέτοια εντύπωση από την στιγμη που στην απάντηση της ΚΟΕ γίνεται αναφορά σε συλλόγους της Δράμας που θα βρεθούν Αλεξανδρούπολη και της Ορεστιάδας που θα πρέπει να πάνε στην Καβάλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ που χωρίς να κατονομάζει το ThrakiSportS αναφέρεται στον «θόρυβο» που προφανώς το δημοσίευμα αυτής της ιστοσελίδας δημιούργησε:

Σχετικά με το “θόρυβο” για την διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Κολύμβησης Κατηγοριών (Παμπαίδες / Παγκορασίδες, Παίδες / Κορασίδες & Έφηβοι / Νεάνιδες), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στις 25 και 26 Ιουλίου, η ΚΟΕ αποκαθιστά την αλήθεια με βάση τα πραγματικά δεδομένα που υπάρχουν.

1. Η αρχική ανακοίνωση (4/6/20) της ΚΟΕ περί της επανεκκίνησης της αγωνιστικής δράσης των αθλημάτων της, με το σχεδιασμό των ημερομηνιών τέλεσης των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σε εκείνη της Αλεξανδρούπολης, αφορούσε τα μέχρι τότε ισχύοντα πρωτόκολλα για τη συμμετοχή αθλητών / τριών, ανά διαδρομή και κολυμβητήριο.
Ήταν, συνεπώς μια πρώτη εκτίμηση, χωρίς άλλωστε να υπάρχει πλήρης εικόνα, για τον τελικό αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης περιφέρειας, το οποίο υπήρχε ακόμη και η σκέψη να γίνει μαζί με το αντίστοιχο της Κεντροδυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

2. Με την έγκριση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Κολύμβησης από την ΓΓΑ (σ.σ: ανακοινώθηκε 30 Ιουνίου 2020) και με δεδομένο πλέον μιας πιο ευκρινούς εικόνας για τις συμμετοχές στο πρωτάθλημα (η προθεσμία λήγει 10/7), αλλά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, τη φετινή περίοδο, στην Αλεξανδρούπολη έγιναν 3 διασυλλογικοί αγώνες και άλλες 3 διοργανώσεις της ΚΟΕ, ενώ στην Καβάλα 2 διασυλλογικοί αγώνες, αποφασίστηκε το πρωτάθλημα της Περιφέρειας να διεξαχθεί στις δύο πόλεις.
Άλλωστε, ότι ισχύει πχ για τα σωματεία της Ορεστιάδας και την πρόσβαση τους στην Καβάλα, ισχύει προφανώς και για εκείνα της Δράμας στην Αλεξανδρούπολη.

Τα πιο πάνω, ήταν και ο γνώμονας της τελικής απόφασης της Ομοσπονδίας για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Οι συνθήκες και ο τρόπος διεξαγωγής των φετινών αγωνιστικών μας δραστηριοτήτων, πάνω απ’ όλα, έχουν να κάνουν με την πιστή τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων και κανόνων που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας για τον covid – 19 και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΟΕ.