Αίτημα του Δήμου Ξάνθης στην ΕΠΟ να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου ΑΕΚ-ΟΣΦΠ στα Πηγάδια

Στην υποβολή αιτήματος προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην Ξάνθη και το γήπεδο Xanthi FC Αrena των Πηγαδίων προχώρησε ο Δήμος Ξάνθης.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ξάνθης Xanthi2, που γενικά θεωρείται από τις έγκυρες. Λόγω του προχωρημένου της ώρας ωστόσο, καθώς η σχετική ανάρτηση έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ήταν αδύνατο από την πλευρά του ThrakiSportS να επιβεβαιωθεί άμεσα η πληροφορία από άλλη πηγή.

Αισθηση προκαλεί ότι η ξανθιώτικη ιστοσελίδα δεν επικαλείται τοπικές πηγές αλλά «πληροφορίες από την ΕΠΟ», σύμφωνα με τις οποίες «το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε τη Δευτέρα από το Δήμο, μετά το αδιέξοδο που παρατηρείται στις διαβουλεύσεις με τους δύο φιναλίστ ΑΕΚ και Ολυμπιακό και την άρνηση της ομάδας του Πειραιά για τελικό στο γήπεδο Ριζούπολης».

Διευκρινίζεται ωστόσο στο δημοσίευμα: «Φυσικά, ρεαλιστικά, είναι κάτι δύσκολο εφόσον προϋποθέτει τη συμφωνία και των δύο ομάδων».

Σύμφωνα με τις ενδείξεις αλλά και την κοινή λογική, στόχος του αιτήματος, είναι να αναδειχθεί ότι η Ξάνθη είναι ασφαλής προορισμός, μετά την μεγάλη καταστροφή που έχει προκαλέσει η παρατεταμένη έξαρση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Για το σχετικό ζήτημα φέρεται να έχει ζητηθεί η έγκριση του ΕΟΔΥ ενώ φέρεται να έχει προηγηθεί συμφωνία με την ΠΑΕ Ξάνθη, ιδιοκτήτρια του γηπέδου. Αλλωστε το συγκεκριμένο γήπεδο των Πηγαδίων είναι εκτός δικαιοδοσίας του Δήμου Ξάνθης, αφού ανήκει στον Δήμο Αβδήρων.

Πάντως, η τελική απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για την έδρα του τελικού αναμένεται ίσως και εντός της Τετάρτης, με την πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου να είναι όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS η Ριζούπολη ενώ οι δυο φιναλίστ έχουν προτείνει ακόμα πέραν των δικών τους γηπέδων (ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη που αποκλείονται λόγω προκήρυξης) άλλα δύο γήπεδα εκτός Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ είναι ένας Θρακιώτης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης ενώ μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ που θα λάβει την απόφαση είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο φιναλιστ του φετινού τελικού έχουν Θρακιώτες αρχηγούς: ο μεν Ολυμπιακός τον Βασίλη Τοροσίδη που θα ήθελε ενδεχομένως να κλείσει την καριέρα του σηκώνοντας ένα τρόπαιο στην Ξάνθη, η δε ΑΕΚ τον Πέτρο Μάνταλο που έγραψε και αυτός μεγάλη ιστορία με την ομάδα του ΑΟΞ πριν μεταγραφεί στην Ένωση και φημολογείται ότι σύντομα θα πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.