16 κρούσματα κορονοϊού σε ομάδα της βουλγαρικής Θράκης με ελληνικό παρελθόν και παρόν

Οχι ένα, όχι δύο, όχι πέντε ή δέκα αλλά… 16 άτομα σε ομάδα της Βουλγαρίας βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid-19!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ομάδα της Τσέρνο Μόρε, η οποία αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας και έχει την έδρα της στην περιοχή της Βάρνας, στην βουλγαρική Θράκη δηλαδή.

Μετά από έλεγχο για κορονοϊό, διαπιστώθηκαν 16 θετικά κρούσματα, σε παίκτες, τον προπονητή και τον φυσιοθεραπευτή. Όπως ανακοίνωσε o υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, άπαντες οι θετικοί τέθηκαν σε καραντίνα, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες θα υποβληθούν σε έλεγχο πριν την επόμενη αναμέτρηση, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα (Τρίτη 7/7), κόντρα στην Αρντά, για τα play off του Europa League.

Σύμφωνα με βουλγαρικά δημοσιεύματα, μάλιστα, το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολής. Το κενό που έχει δημιουργηθεί από την απουσία των ασθενών παικτών, θα καλύψουν παίκτες από τη δεύτερη ομάδα.

Ανάμεσα στους υγιείς είναι και ο Έλληνας αμυντικός Δημήτρης Χαντάκιας που αγωνίζεται στην Τσέρνο Μόρε. Σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε την είδηση και διευκρίνισε ότι ο ίδιος ήδη υπεβλήθη σε δύο τεστ τα οποία και βγήκαν αρνητικά.

Η Τσερνο Μόρε είναι ιστορικό σωματείο στη Βουλγαρία που έχει μάλιστα κατακτήσει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα. Μάλιστα, έχει ελληνικές ρίζες αφού το 1909 στην ελληνική γειτονιά της Βάρνας, οι μαθητές που σπούδασαν στο Robert College στην Κωνσταντινούπολη και το 1ο Ανδρικό Γυμνάσιο στη Βάρνα ιδρύουν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο “Σπορτίστ”, ο οποίος στις 24 Μαΐου 1914 έγινε η ποδοσφαιρική ομάδα της Ένωση Νεολαίας Τουρισμού “Τίτσα”.

Ο “Τίτσα” ήταν ένας από τους κορυφαίους συλλόγους στην πρώιμη περίοδο του βουλγαρικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο η κομμουνιστική κυβέρνηση που δημιουργήθηκε μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο αποφάσισε τη συγχώνευση αθλητικών συλλόγων με το πρόσχημα της εξάλειψης της φασιστικής προπαγάνδας. Έτσι, στις 18 Φεβρουαρίου 1945, οι σύλλογοι “Τίτσα” και “Βλαντισλάβ” ενώνονται, διατηρώντας τα ονόματά τους και την ιστορία τους, αλλά στις 10 Οκτωβρίου 1948 ο σύλλογος περνάει υπό τη διοίκηση του στρατού και αλλάζει το όνομά του αρκετές φορές, με τελευταία αλλαγή στις 11 Ιανουαρίου 1959 οπότε και υιοθέτησε το όνομα “Τσέρνο μορέ”, το οποίο διατηρείται μέχρι και σήμερα.