Σε «διπλό ταμπλό» ΑΕ Κομοτηνής και Άθλος! Αναφέρονται και στην προκήρυξη της Α2 Ανδρών με Ερμογένη και Σουφλί

Αρκετές ακόμα εκπλήξεις είχαν οι Γενικές Ειδικές Προκηρύξεις που ανάρτησε η ΕΟΠΕ όπου και αναγράφονται το πως θα σχηματισθούν τα νέα πρωταθλήματα.

Η προκήρυξη για την Α2 Ανδρών περιλαμβάνει (και) τους Άθλο Ορεστιάδας και ΑΕ Κομοτηνής για το ενδεχόμενο που τελικώς η Pre League Ανδρών δεν δημιουργηθεί.

Κανονικά στο νέο πρωτάθλημα εμφανίζονται να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ο Ερμογένης Ξάνθης αλλά και ο Έβρος Σουφλίου, πράγμα που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του ThrakiSportS τις προηγούμενες ημέρες.

Ετσι εμφανίζονται συνολικά τέσσερις ομάδες από την Θράκη στην Α2 Ανδρών, αν και όλα δείχνουν ότι η Pre League θα δημιουργηθεί, στην οποία ήδη υπάρχουν τα ονόματα από Αθλο Ορεστιάδας και ΑΕ Κομοτηνής.

Τέλος, η ΕΟΠΕ αναφέρει όπως και στην περίπτωση τς Pre League ότι διατηρεί το δικαίωμα να χορηγήσει σε κάποιες ομάδες Wild Card αν αυτό χρειαστεί για την ορθή λειτουργία και καταμερισμού του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η προκήρυξη για την Α2 Ανδρών αναφέρει:

Χρόνος διεξαγωγής από 3/10/2020 μέχρι 16/5/2021
Εάν δεν δημιουργηθεί η Pre League, δικαίωμα συμμετοχής έχουν τριάντα δύο (32) ομάδες:
Α’ Ζώνη: ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΣ ΑΘΛΗΣΗ, ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ, ΑΡΑΤΟΣ 1896 ΑΟ ΚΙΑΤΟΥ, ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80, ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ, ΑΟ ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ, ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΦΑΜ ΦΟΙΒΟΣ, ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ
Β’ Ζώνη: ΑΣ ΑΘΛΟΣ, ΑΣ ΑΡΗΣ, ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΑΣΑ ΕΒΡΟΣ, ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΜΠΑΣ, ΑΣ ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ, ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ Έδεσσας, ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΜΓΣΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΓΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ, ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΑΠΣ ΦΘΙΑ, ΧΑΝΘ
Ο αριθμός των ομάδων δύναται να αυξηθεί έως τριάντα έξι (36) (έως 18 στον Α’ Όμιλο και έως 18 στον Β’ Όμιλο), εφόσον με απόφαση του ΔΣ ΕΟΠΕ χορηγηθεί σε ομάδα/ες συμμετοχή στην κατηγορία με wild card.
Στην περίπτωση που δημιουργηθεί η Pre League Ανδρών, ο ανώτερος αριθμός των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών, μειώνεται ανάλογα.
Με συμπληρωματική Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων, ανάλογα με το εάν δημιουργηθεί ή όχι Pre League, θα ανακοινωθούν ο αριθμός των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ο χωρισμός των ομάδων σε ομίλους και ο αριθμός των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.